torstai 4. kesäkuuta 2020

Kukkapenkkejä jakotaimista

Montako kertaa on tullut luettua istuttamisesta, että "ei liian tiheeseen" ja "suunnittele ennen kuin istutat"? Monta - ja useammasta opuksesta, mutta ilmeisesti sitä itse kuuluu siihen kantapään kautta parhaiten oppivaan porukkaan.
Tänä keväänä olen nyt kaivanut kolme pientä penkkiä ylös ja laittanut niihin uudet kasvit. Maahan on laitettu mitä on saatu. Jos on saatu päivänliljoja ja kuunliljoja, niistä on penkki myös koostunut, suuremmin ajattelematta, kuinka hyvin ne loppujen lopuksi sopivat yhteen. Mutta sopivathan ne, ja nyt kun tänä kesänä sopeutuvat niin perkaillaan sitten ensi vuonna, ei se niin vaarallista ole.
On yllättävänkin vaikeaa arvioida pienistä tai supullaan olevista jakotaimista, minkä kokoisia ne ovat elokuussa tai seuraavana vuonna kasvaessaan. Myös kukkimis- ja kokoeroja joutuu pähkäilemään vauhissa, kun kuumana päivänä taimet ovat jo pihalla ja "pitää vaan saada jonnekin kuivumasta".
Varaston takaa löytyi myös erikokoisia ja muotoisia tiiliä, sekä vanhasta kukkapenkistä löytyi muutama upotettu kivi, niin tuli rakennettua reunustakin. Toivottavasti ne vähän hillitsevät rikkaruohojen hyökkäyksiltä.
Tästä lähdettiin.

Tähän päädyttiin.
Ensimmäisen kuvan viheralueelta löytyi tarha-alpia, pikkutalvio, jalopähkämöä, nokkosta, vuohenputkea ja maksaruoho.  Perattuun penkkiin siirsin tähtiputkea toisaalta, jaoin maksaruohon, laitoin muutan arovuokon sekä pari saatua liljaa keskelle. Yhteen nurkkaan laitoin vielä jouluruusun. Löytyypä sieltä myös kuunliljaa sekä pari muuta saatua, jonka nimeä en kuullut/muista.  


Kesäkuun alussa.

Tässä ollaan kesäkuun alussa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti