keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Yllätyspaketti laatikossa

Koska kevään lähestyessä, täällä on tarkoitus myös puuhastella paljon pihan ja kasvienkin parissa, muistetaan parilla rivillä siitäkin aiheesta. Postinkantaja oli tuonut laatikkoomme pakettikirjeen! Olisin ollut hieman innostuneempi, jos ei isäpuoleni olisi jo aiemmin kehoittanut tarkkailemaan postia. Hänen lähettämänsä postit ja paketit ovat toisinaan olleet..hmm..miten tämän nyt muotoilisi..enemmänkin humoristisia(esim. taannoiset Vartiotornilehdet). Odotukset eivät siis olleet korkealla. Mutta kuinkas ollakaan - kuoresta tipahti monta pussia kukkien siemeniä sekä suklaalevy! Voi kuinka ilahduttavaa! Etenkin kun vielä tarkastin että päiväys kaikissa oli täysin voimissaan. Suurimmassa osassa idättämisen sai aloittaa ensi kuussa, joten vielä voi hengähtää ja keskittyä idätysastioiden hankkimiseen. Leijonankita, Koristeheinäsekoitus, Mustasilmäsusanna, Kehäkukka, Tuoksupielus, Sinilobelia, Ruiskaunokki, Ruusupapu ja Komealupiini - siinä riittääkin idättämistä. (Hauskana bonuksena Pääsiäisruoho, joka viime vuonna jäi vähän harvahkoksi)
 Mistä tulikin mieleen sähköpostiini putkahtanut Zen Grown mainos.. Käyn vieläkin viivätystaistelua itseni kanssa, ostaako vai eikä ostaa - käytämme kuitenkin ruuanlaitossa paljon yrttejä, ja käyttäisivät niitä varmasti tuoreena vielä enemmän. Kaupasta ostetut yrtit kun kuukahtavat melkein heti kun ne kotiin kantaa niin sekään ilo ei ole pitkäaikainen.. Yrttienkasvatus-kokemuksia/kommentteja siis kaivataan.

4 kommenttia:

 1. Ihana paketti! Pitänee laittaa hyvä kiertämään ja lähettää edes pussillinen siemeniä parille eri kaverille kevätmieltä tuomaan.

  VastaaPoista
 2. Olipa mukava yllätys. Me kasvatettiin viime kesänä yrttejä, mutta käytettiin niitä laiskemmin kuin koskaan. Tosin tuo kuopus syntyi heinäkuussa, joten saattoi vaikuttaa asiaan. Kermaviili purkeista ja maitotölkeistä saa hyviä ilmaisia idätys/esikasvatus ruukkuja. Halpaa ja ekologista!

  VastaaPoista
 3. Mustasilmäsusanna nousi viime kesänä mun suosikiksi. :) Kaunis kukka.

  VastaaPoista
 4. Itseasiassa kuori muistuttikin, että ajattelin viime syksynä, että pitääpä laittaa kummilapsille siemenpussi keväällä postilla, koska lapset jaksavat olla erityisen ylpeitä "omista aikaansaannoksistaan" ja ehkä joku ns. varma lajike voisi olla ilahduttava ja helppo kevät/kesäprojekti, jota voitaisiin sitten yhdessä ihastella kunkin pihalla tai ikkunalaudalla. :)
  Mutta ehkä tosiaan luovun nyt kaikista teknisistä apuvälineistä ja hyötykäytän astioita joita kotoa löytyy, ja yritän keskittyä kasvattamiseen ajatuksella. :)

  VastaaPoista