lauantai 19. helmikuuta 2011

Lämpövuotoa katolla? Ehkä hieman..

Samaan aikaan kun alakerrassa kuljetaan villasukissa ja lisätään puita pönttöön - päästää yläkerta maailmankaikkeuteen "turhat lämmöt". Olo on hiukan kädetön mutta pitää vain tsempata vielä muutama kuukausi. Joulukuussa päätettiin että odotetaan kevääseen. Mutta ottaa se silti hetkittäin koville. Samaan aikaan yrittää säästää energiaa, miettiä myös osaansa kuluttajana ympäristön kannalta sekä oppia ja hahmottaa. Toisaalta - hetkittäin nappaa myös päästä, että keskimääräisesti suomalaiset eivät edes tiedä paljonko heillä on lämpöä sisällä, miten sitä yleensäkään säädetään, ja että sillä "aikuisten oikeasti" olisi vaikutus energian kulutukseemme. Ei muuta kuin sähkösauna vain kerrostalossakin raksuttamaan vähintään kolme kertaa viikossa.

3 kommenttia:

 1. Mietin tossa että kun lämpö kuitenkin nousee ylös niin milläs se tulee sieltä hyvistäkään eristeistä enää alas?

  VastaaPoista
 2. Kai se on niin ettei sen lämmön pitäisi mennä ihan niiiiin ylös, että vuotaa katon läpi taivaisiin saakka, riittäisi että nousisi vaikka vaan sisäkattoon asti ja pysyttelisi sitten talon sisäpuolella. Yksi suosittu vaihtoehto kuulemma on myös pitää yläkerta talvisin kylmänä - kun ei lämmitä, niin ei mene myös lämpöä hukkaan mutta tuntuu vähän "kotitekoiselta" vaihtoehdolta", etenkin jos pienellä lisäeristyksellä saa suurimman lämpöhukan tilkittyä. Mistä tulikin mieleen, että esim. tuolta kylpyhuoneen eristeistä löytyi.. - sukka! :)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Olen yksinäinen naisihminen, joka haaveilee rintsikan ostosta jostain maaseudulta. Ajattelin ensin seurata miten teidän käy ja sitten teen oman päätökseni :).
  Tsemppiä teille - ootte ihanan rohkeita!

  - jaana

  VastaaPoista