maanantai 14. helmikuuta 2011

Raikasta pukkaa, raikasta pukkaa

Alakerrran lämmönlähde
Aamulla herätessä oli 15 astetta lämmintä. Eipä se paljon enempää ollut nukkumaan mennessäkään. Tulimme kotiin myöhään teatteriesityksen jälkeen ja talo oli ollut koko pakkaspäivän ilman lisälämpöä. Aamulla ylös hieman aikasemmin ylös ja tulta pönttöihin. Ensimmäistä kertaa havahdun oikeasti ajattelemaan, että olisiko sittenkin pitänyt pysyä talvi alakerrassa ja pitää yläkerta "kylmillään". Enpä tiedä. Viikonloppuna huomasi, miten kevätaurinko alkaa lämmittää yläkertaa, ja silloihan siellä oli jo todella lämmin. Epäilenpä että kesällä saattaa unipaikka vaihtua.. Ajatukset alkavat harhailemaan jo kevääseenkin. Sitten kun kaikki on hieman helpompaa. Mutta talvi on niin erityistä ja omalla tavallaan kaunista aikaa, ettei sitäkään saa tuhlata vain sellaisen odottamiseen, joka tulee joka tapauksessa kun aika on. Ensi vuonna viisaampana ja talveksi eristäminen kuntoon.

2 kommenttia:

  1. Sitä pitäisi öljylämmitysautomatiikasta vähän käyrää jyrkentää, noilla pakkasilla saisi mennä 80 asteista vettä pattereihin niin ei kylmä yllätä. Tosin öljyä palaa, mutta eipä sitä parane paukkupakkasilla säästellä.

    VastaaPoista
  2. Eli siitä kattilan päällä on se sininen Ouman-boksi. Se on nyt käyrällä C ja suuntaissiirto vähän plussalla. Ylempi nuppi käännä asentoon D ja se alempi kolme pallukkaa plussan puolelle, eiköhän ala lämpö riittämään!

    VastaaPoista