keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Mikäköhän putki täällä on jäässä?

Kaikki on niin uutta. Eilen illalla ei sitten yläkerran vessa vetänyt. Hetken aikaa luulimme, että pitää alkaa purkaa koko hökötystä(niin kuin muka olisimme osanneet) mutta "onneksi" pian tuli hoksattua että myöskään kylmää vettä ei tule hanasta. Lämmintä kylläkin. Tästä Sherlock Holmes ja Neiti Marple päättelivät, että vesiputki on jäässä. Tosin sitä ennen Holmes kävi ulkorakennuksessa saunassa huomatkseen ettei sitä kylmää vettä tullut sinnekään, ja Marple juoksenteli pitkin asuntoa kellarista yläkertaan (ensimmäisenä tosin katsomaan toimiiko öljypoltin)kokeilemassa eri hanoja ja pattereita, miten niissä vedet ja lämmöt kulkivat. Poltin oli päällä, kylmää vettä tuli muista hanoista, joten hetken pällisteli taas pienoinen Äimän Käki keskellä kotiamme. Kylmää vettä tuli yläkerran toisesta hanasta mutta ei siis toisesta, joten oli vaikea hahmottaa, mikä putkin oikein oli jäässä.
Hetken kuluttua vesi kuitenkin alkoi toimia itsestään."Elämälle kiitos" -ajattelin koska olin aivan sänkyyn romahtamis/kaatumis -kunnossa mutta pienellä maalaisjärjen hivenellä ymmärsin kyllä ettei putkia varsinaisesti varmaankaan jätetä jäätymään ja kevättä odottamaan kun itse mennään nukkumaan. Vaihtoehto kyllä houkutteli, etenkin kun itsellä ei ollut aavistusta oli putki mahdollisesti jäätynyt sisältä, ulkoa vai molemmista.
Töihin lähtiessä piti hana jättää tiputtamaan. Vaikka vesi onkin arvokasta, ei niin arvokasta kuin putkimiehen kutsuminen paikalle.. Pitää vielä paneutua.

2 kommenttia:

  1. Kun jättää hanan tippasemaan niin kannattaa muistaa että myös viemäri voi jäätyä.. Harvemmin tosin, mutta meillä hana tippasee saaviin, joka tyhjätään hevosten juomavesiastiaan. Viime talvena tuli testattua sitä riemua kun viemäriputki on jäässä eikä kaivoon voi päästää tippaakaan vettä.

    VastaaPoista
  2. Hyvä pointti, kiitos. Turha kai sanoakaan, "etteipä tullut mieleen". On varmaan outoa kun kevät alkaa ja lämpötila nousee, eikä tarvitse miettiä putkien jäätymisiä tai lämpöhukkaa tai öljyn riittämistä yms. Ja tosiaan, varmasti ollut ratkiriemukasta arkea kun viemäriputki on ollut jäässä. Sitä on kumman iloinen aivan itsestäänselvistä asioista, sitten kun ne taas toimivat.

    VastaaPoista