lauantai 12. maaliskuuta 2011

Naapurin rakennuslupa

Ovi kello soi lauantaina aamupäivällä. Olimme kumpikin taas niin metsäläisen näköisiä kuin olla ja voi. Eteinenkin oli, luonnollisesti, sekaisin ja tukka enemmän tai vähemmän kampaamatta. Tulevat naapurit olivat tulleet pyytämään nimiä rakennuslupapapereihin. No, ainakin näkivät kerralla minkätyyppisten ihmisten naapuriin rakentavat, niin ei  myöhemmin tule turhia pettymyksiä.
Täytyy myöntää, että vähän harmittaa, että tien toisella puolella alkaa kesäkuussa rakennustyömaa. "Asia ei luonnollisestikaan minulle kuulu" mutta olisi ollut ihanaa, jos paikalta purettu puutalo olisikin jäänyt siihen, ja alue olisi pysynyt enemmän rintamamiestalomaisena. Mutta minkäs teet. Täytyy tutustua papereihin. Tuskin meillä mitään huomautettavaa on, vaikkakin katse osui heti kohtaan "mahdollisesti myytävä tontti..". Meidänhän piti muuttaa maalle..eikä Suomen tiheimpään asutettuun erillistaloalueelle..

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti ei ole grynderi joka rakentaa ..

  VastaaPoista
 2. Ei saa pelotella! :) Eniten ehkä huolestuttaa, se että kun katsoo noita suunnitelmia niin ei oikein tiedä mihin nimensä allekirjoittaa kun ei ole kokemusta mitä mikäkin viiva tarkoittaa, etenkin esim. 5 vuoden päästä...

  VastaaPoista
 3. Meidän kadullekin rakennetaan uutta taloa, tuohon parin talon päähän. Asiaa tosin auttaa se, että tämä alue on inventoitu maakunnallisesti arvokkaaksi jälleenrakennuskauden asuinalueeksi ja siten uusikin talo on ainakin muodoiltaan ihan vanhan kunnon rmt:n kokoinen ja näköinen.

  VastaaPoista
 4. Kun talokauppoja tehtiin, ei tullut mieleen selvittää lähinaapureiden tonttitilannetta. Jollakin tavalla oli vain aivot kohmeessa ja ajatus että "tällaisella vanhalla asuinalueella" ei voi mitään ihmeellisiä yllätyksiä tulla.. En tiedä olisiko se vaikuttanut päätökseen - olisi saattanutkin, sillä lopputalvesta alkoi pinna olla niin kireellä, että ajatus seuraavan kesän talotyömaasta oman pihan vieressä olisi saattanut kaataa koko homman. Mutta kun olimme katsomassa taloamme, naapurissa oli vielä sympaattisen näköinen rmt, eikä siinä luonnollisestikaan lukenut pihalla kylttiä että "tämähän tästä puretaan pian ja tilalle tulee uusinta uutta".
  Saa nähdä, pysyttelen siis avoimin mielin.

  VastaaPoista