perjantai 11. maaliskuuta 2011

Kevät tuli, lumi suli...ja tikkaat irtos!

Ajoimme torstai-illalla kotiin melkoisessa tuulessa ja räntää satoi vaakasuoraan. Lähempänä kotia sade oli jo muuttunut lumeksi. Katolla oli taas lunta, piha oli valkoisena..ja kappas!..tikkaat olivat irronneet yläpäästä ja roikkuivat antennijohtoon kietoutuneena. Tuulen vinkuessa ympärillä, teki mieli painua suoraan sisään ja teeskennellä, ettei olisi nähnyt koko asiaa. Pimeys ja väsymys ovat huono motivaattori kohdallani, onneksi meillä on toinen joka jaksaa ja jaksaa ja jaksaa..näitä ulkohoidollisia haasteita.
Niinhän siinä sitten kävi, että ensin tulet pönttöihin, voileipää(höystettynä Ruohonjuuresta ostetulla "salamilla")suuhun ja ulkovaatteet päälle. Mikkis piteli rappusia ja minä avasin muttereita. Enää ei väsyttänyt yhtään. Pikemminkin nauratti. Tulihan saatua happea koko päivän sisälläolon jälkeen, eikä sekään olisi naurattanut, että tikkaiden lisäksi katolta olisi tullut alas myös antennit.
Mutta kylläpä on pari yötä paukkunut nurkissa! Tuuli on myrskynnyt, lunta ja jäätä on tullut katolta alas oikein jyrinällä ja välillä olen jo luullut koko katon irtoavan. Mutta uni on tullut ja kun aamulla on herännyt, on kattokin vielä ollut paikoillaan.

6 kommenttia:

 1. Voi tikkaita, onneksi ei katto hajonnut. Meilläkin lumi ja jää tulivat niin ryskyen että räystään yläpuolella taivasta kohti olleet tikkaat (1,5m) katkesivat napsahtaen. Lähistöllä oli katolta tullut lumien mukana myös lumiesteet ja kattotiilet. :(

  VastaaPoista
 2. Kyllä ne vaan ihme voimalla sieltä rytisevät alas! Itsekin ajatteli, että "jos tällä tästä nyt selvitään" niin eipä suuria vahinkoja. Ja tulihan sieltä alas pari räystästäkin mutta tosiaan, ei mitään hätää kun kerran katto pysyi ehjänä. :)

  VastaaPoista
 3. Hei ! Mistä saisi halvalla uudet tikkaat katolle vanhaan rintamamiestaloomme ? Lumi kun teki tepposensa meillekin

  VastaaPoista
 4. Ainakin tuolla Rintamamiestalo.fi sivustolla kannattaa kysellä koska siellä saa ainakin nopeasti vastauksen, ja jollakin saattaa olla jemmassakin.

  VastaaPoista