tiistai 22. maaliskuuta 2011

Lisää siemeniä!

"Mistä näitä siemeniä oikein tulee..?" No postilaatikosta tietysti. Ainakin meillä.  Eilen tulivat nimittäin hyötykasviyhdistyksen siemenet. Tilaaja totesi: "Onpas niitä paljon..". No, kaikki siemenistä ja kasveista innostuneet tietävät, että usein tilatessa saattaa iskeä innostus, joka kitkiessä laantuu.. Tosin, meillä ei tätä kokemusperäistä tietoa vielä liiemmilti ole, koska aloitamme vasta ihka ensimmäistä puutarhurikevättämme. Mutta eivätkö ole ihanat ja houkuttelevat pakkaukset?
Kasvien suhteen meillä näyttäisi jakaantuvat kiinnostus selkeästi. Toiselle hyöty ja toiselle huvi. Vaikka varmasti tulemme kevään ja kesän mittaan kumpikin kuokkimaan kumpienkin kimpussa, tilasi talouden miespuolinen hyötykasvimme ja vain silmän iloksi tarkoitetut kasvit jäivät ns. helmallisen huoleksi.
Nyt sitten vain kiireen vilkkaa istusohjeet ja purkit esiin..

6 kommenttia:

 1. Ihan kuin karkkipusseja katselisi, niin on mukavat värit noissa siemenpusseissa. Mukavia maankuopsutteluhetkiä, sinne puutarhaan on hyvä karata remonttia ja muita keskeneräisiä asioita :D

  VastaaPoista
 2. Kyllä mä näkisin, että tässä on ihan selkeä suunnitelma alitajuisesti muodostunut. "Ei muka hötkyillä"; tarkoittaa sitä että sinnitellään kylmän yli tekemättä mitään - ja kun kevät ja kesä koittaa - siirrytään pihalle - kuka sitä silloin enää mitään sisällä haluaa/muistaa tehdä - ja kun syksy saapuu - voikin sammuttaa sähkövalon ja nauttia kynttilän hämärästä, jolloin kaikki sisällä näyttää taas silmälle ystävällisemmältä. Ja sitten voikin taas suunnitella sitä "keväämmällä remontointia" ;)
  Mutta kun ei ole aavistustakaan mitä tuolta hangen alta paljastuu, tai itääkö yhdestäkään siemenestä - mitään - niin pidetään peukkuja, että tulevien kuukausien aikana nähtäisiin edes pari mukavaa pihakuvaa täällä! :D

  VastaaPoista
 3. Hyötykasviyhdistyksella on aivan mielettömän upee tarjonta noita siemeniä :) Miesihmisen siskolta saan kanssa aina siemeniä ja taiminalkuja. Meillä ei vielä ole kasvihuonetta, mutta toivottavasti sekin saadaan tontille jossakin vaiheessa - haaveena myös oma pieni kanala!

  VastaaPoista
 4. Saadut kasvit, taimet ja siemenet ovat siitäkin mukavia, että ne muistuttavat antajastaan tai ajasta jolloin ne on laitettu kasvamaan yms.
  Meilläkään ei ole kasvihuonetta mutta täytyy nyt ensin hieman tunnustella "miten tämä kaikki lähtee käyntiin" mutta enpä ihmettelisin vaikka jonkinlainen kasvihuone ilmeistyisi jossain vaiheessa pihalle. (varmaankin sen jälkeen kun on huomattu että tomaatit yms kuukahtavat hallan vuoksi tai eivät muuten saa tarpeeksi lämpöä ja suojaa) :)
  Kumma muuten ettei meillä ole enemmän pieniä kanaloita ns. omaan tarpeeseen!

  VastaaPoista
 5. Tuossa puutarhahommassa on sellanen huono juttu, että kun ajattelet aloittaa 'ihan vain pienesti' niin jotenkin sitten huomaatkin että vuosi vuodelta suunnittelu alkaa aikaisemmin ja suunnitelmat on isompia.. :D

  Meillä on myös se oma pieni kanala, siihenkin saa aikaa laitettua paljon. Sinne kanalaan ikäänkuin vahingossa jää helpolla seurailemaan kanojen tekemisiä :)

  VastaaPoista
 6. Hei, nyt puhutaan ihmisestä, joka jo seurailee ja kuvailee pihalla olevia talitinttejä :D Ja niidenhän touhut ovat suurin piirtein tässä: "lennetään talipallolle, nokitaan sitä, lennetään pois" - joten voin kuvitella, että muutaman kanan saavuttua pihapiiriin, ei enää tarvitsisi edes miettiä remontointia kun aika menisi uusien kotilemmikeiden kanssa touhutessa. :)
  Mutta ihan totta, kyllä mäkin tiedän, että kun innostuu - esim. juuri kukkien kanssa "jotka ovat niin kauniita ja ihania väriloistossaan", niin siinäkin saa äkkiä euron jo toisen sujahtamaan taimikauppiaan kukkaroon kun "Ihan vaan pari tämmöstä kokeeks" nappasee silloin tällöin mukaansa.. :)

  VastaaPoista