maanantai 28. toukokuuta 2012

Sade saa aikaan sisällä

Ihana sade oli tervetullut. Koko pihamaa ympäristöineen on ollut siitepölykerroksen peitossa ja kyllä maakin jo tarvitsi vettä.
Sadepäivän iloksi käärimme  hihat ja valitsimme työkohteeksi eteisen lattian. Se on jo tovin odottanut suojaa pintaansa ja ollut viime viikot räsymattojen peittelemänä. Kaiken kaikkiaan jo pelkän lattiamateriaalin vaihtamisesta on ollut nyt jo paljon iloa, vaikka viimeistely on kestänyt. Viime keväänähän heti ilmojen lämmettyä, sisään tullessa haisi vahva nikotiinin haju. Eteisessä oli poltettu pitkään, eikä auttanut vaikka olimme jo seinät ja katon maalanneet. Käsittelimme katon vielä varmuuden vuoksi Akrostop-pohjamaalilla ja se tuntuu myös auttaneen, sillä nyt haju on vihdoin kadonnut.
Värivaihtoehtoja olisi ollut paljon mutta päädyimme käyttämään samaa Osmo colorin sävyä kuin sisemmässä eteisessä. Ei yhtään haitannut että sitä sattui jo kotona olemaan. Yhtenäisyyden vuoksi se tuntui myös järkevältä ja muutenkin helpolta koska ei sitä lämpimän punaistakaan löytynyt.
Huomasi, että sudin käyttäjälle on kertynyt kokemusta. Tällä kertaa jo ensimmäisestä kerroksesta tuli viime kertaista tasaisempi. Yhdellä kerralla vedettynä Osmo jättää todella kauniisti puun näkyviin, vaikken yleensä kovin paljoa kuultosävyistä pidäkään. Todennäköisesti kuitenkin vedämme lattiaan vielä toisen kerroksen, koska eteisessä pinta on kuitenkin kovalla koetuksella.
Projektin hauskin hetki oli edessä seuraavana aamuna. Osmon pitää antaa kuivua vähintään 12 tuntia ja maalarilla oli aikainen työvuoro. No eipä muuta kuin olohuoneesta ikkuna auki ja sitä kautta pihalle. Harmi, ettei lehdenjakaja osunut samaan aikaan postilaatikolle. 

5 kommenttia:

 1. heh, onneksi on ikkunat sentään! Ettette jääneet ihan nalkkiin.

  Acrostop, kiitos. Meidän makuuhuoneessa tupakka haisee yhä hyvin hienoisesti ja se haju ilmestyi sinnekin voimakkaampana takaisin, kun talvi antoi tilaa keväälle. Katto siellä haisee.

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti kattoon Acrostoppia, uskon, että auttaa. Pelkäsin itse ettei lattiamateriaalin vaihtaminen auttaisikaan, vaan että nikotiini silti puskisi seinistä tai ikkunanpuitteista mutta kun mattoke saatiin vaihdettua nyt puulattiaan, niin eteisessä kotiin tullessa ei ole tuoksunut mikään muu kuin ihanasti tuore puu! Vaikkakin huone on varmasti talon kuumin huone kesäaikaan. Eräänä päivänä lämpömittari ehti jo näyttämään lähemmäs 40 astetta... :)

  VastaaPoista
 3. Onko tuo puuvahaa? Näyttää hyvin samalta, kun millä käsittelimme jo vuosia sitten pöydän, ihanaa tavaraa sekä levittää että käytössä.

  Hienoa, että pääsitte tupakasta eroon. Onneksi en ole meidän tönössä sellaista ongelmaa huomannut.

  Muuten, meidän projekti on herännyt eloon tuolla bloginkin puolella, tervetuloa seuraamaan :) annelivia.wordpress.com

  VastaaPoista
 4. On vahaa ja riittoisaa. Katsotaan miten eteisen lattialla kestää mutta käveltäväksihän lattiat on tehty ja tuleehan siihen vielä jonkinlainen mattokin suurimpia iskuja pehmentämään. :)
  Onnea projektillenne! Jostain syystä oli hirmuisen vaikea jättää kommenttia, ja se onnistui ainoastaan facebook-tunnusten kautta mutta lukemassa ja seuraamassa käyn kyllä. :)

  VastaaPoista
 5. Laittakaa heti vaikka kolme, niin ei tarvi olla kahden vuoden päästä taas maalaamassa. Kun onhan teillä Topi…

  Mä menen muuten heinäkuussa maalaamaan pariin-kolmeen-neljään kertaan ton likkojen tarhan keittiön lattian Osmolla. Onneksi lupauduin seuraksi, mutta joutunen hommiin. Mutta kyllähän mä jotain teenkin! Keitän hyvät kahvit. Eikun… IHAN oikeesti! Sekä ja että. No niin…

  VastaaPoista