perjantai 18. toukokuuta 2012

Tunnustan kaiken - ja vielä vähän lisää

Pihalla on niin tuulista, että tukka meinaa lähteä päästä, joten saan hyvällä omalla tunnolla olla sisällä ja kirjoittaa muutaman rivisen näille sivuille. Kevät saa ihmiset ilmiselvästi blogimaailmassakin aktivoitumaan, koska tuntuu, että haasteita ja tunnustuksia risteilee yhdessä jos toisessakin blogissa. Rakkaudesta Vironperään Ireneltä sain maininnan Monipuolisen bloggaajan palkinnon -yhteydessä, mikä tietysti ilahduttaa suuresti. Kevään edistymistä kannattaa seurata myös Irenen blogin kautta, koska jo tästä alkukeväästä voinee päätellä, ettei kukkaloistosta tule olemaan puutetta.
Mitä taas tähän meidän blogiimme tulee, niin kun on muuttanut uudelle paikkakunnalle, uuteen asumismuotoon ja arkeen niin sitä väkisinkin tulee kirjoitettua vähän sitä sun tätä. Talvella tapahtuu enemmän sisällä ja kesällä ulkona. Blogi toimii tietysti myös muistojen tallentajana mutta on siitä ollut iloakin kun on huomannut, että teitä lukijoita on tänne jostakin löytänyt ja onhan kommenttejakin aina kiva lukea.  Mutta nyt siis tunnustan kaiken ja vastaan 11 kysymykseen, 

1. Mikä asia sinua eniten ilahduttaa omassa elämässäsi juuri nyt? Kyllä se taitaa olla yleensäkin valoisuus. Se, että elämää ajatellessa tuntuu itsestä valoisalta ja toiveikkaalta. 
2. Mikä on suurin intohimosi? En taida olla yhden intohimon ihminen mutta kyllä sitä toivoo, että koti ja piha välitellen alkaisivat muotoutua omannäköisiksi. Myös kirjat ja kultuuri kiinnostavat.
3. Minkä kirjan ottaisit mukaasi autiolle saarelle? Tässä kohdassa heti jumiuduin. Pitäisikö sen olla retkeily/eräkirja vai pitäisikö valita jokin tarpeeksi paksu, jota voisi lukea uudelleen ja uudelleen.  Monet kirjat ovat kolahtaneet mutta Aution Saaren Kirjaa en osaa nyt valita.
4. Mitä luet, kun hellepäivänä istut ulkona lukemassa? Mitä milloinkin mutta ehdottomasti varjossa. Puutarhakirjoja, -lehtiä, romaaneita, tietokirjoja... Se voi olla mitä tahansa. Ainoastaan dekkarit eivät ole tuntuneet löytävän käsiini viime vuosina. Ehkä nyt ei ole niiden aika, tai sitten olen vain kokonaan lakannut välittämästä kuka kenetkin murhasi ja millä keinoin. 
5. Mistä esineestä et koskaan haluaisi luopua?Kaikki esineet ovat loppujen lopuksi vain esineitä ja kaikesta voisin luopua.
6. Lempikukkasi? Ehkä kauneus tosiaan on katsojan silmissä ja kaikki kukat näyttävät kauniilta kun niitä katsoo. Muotoja ja värejä on niin paljon, ettei yhtä ylitse muiden löydy. Kaiken kaikkiaan kukat ovat lempiasioita.
7. Lempiyrttisi? Ennen se oli ehdottomasti basillika, koska en yhtä runsaasti käyttänyt mitään muuta. Viime aikona meillä on myös herätty persiljan monikäyttöisyyteen. Mietinkin miksi persiljaa ei käytetä enemmän Suomessa. Kaiken kaikkiaan yrtit kyllä ovat ehdoton osa ruokaa ja meidän pitäisi tsempata niiden talvikasvatuksessa.
8. Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? Aurinkoisella kivellä pötköttelevä norppa. (tai utelias mangusti?)
9. Mitä teet kaikkein mieluiten lomallasi? Se riippuu hieman siitä, minkälaista aika ennen lomaa on ollut. Hetkisten ja intensiivistenrupeamien jälkeen riittää kun saa levätä ja olla lähellä luontoa. Virkistäytyneempänä on mukava myös nauttia kulttuurista ja nähdä uusia asioita.
10. Mistä paikasta maailmassa pidät eniten? Kotiseutuni Loimaa on ollut aina sydänalaani liikauttava kaikkine  yksinkertaisuuksineen ja savipeltoineen. Muuten uskon siihen, että ihminen voi olla kotonaan missä haluaa sydämensäkin olevan.
11. Maa, vesi, ilma vai tuli? Ehdottomasti maa. Olen todella maanläheinen ihminen. Joskus liikaakin. Siksi tekee hyvää potkia itseään myös muiden elementtien pariin, joista myös nautin mutta pysyn herkästi oman turvallisen elementtini parissa. 
 Tässä hirmuiset tunnustukseni tällä kertaa ja taidan hetkisen pohtia omia kysymyksiäni ennen kuin heittelen haasteverkkoa eteenpäin. Kysymykset on tietysti aseteltava niin, että kaikki joutuvat tunnustamaan suurimpia (puutarha)syntejään. 

- No niin. Nythän tässä kävi niin, että vastasinkin vääriin kysymyksiin ja Irenen omat kysymykset jäivät ilman vastausta. Mutta eipä hätää, tässä uusi yritys;


1. Kuvaile kotiasi muutamalla sanalla
Boheemi, ihanasti rempallaan, meille tilava ja valoisakin
2. Mikä sana kuvaa parhaiten puutarhaasi?
Keskeneräinen
3. Miten lataat paristojasi parhaiten?
Lukemalla, urheilemalla, kirjoittamalla tai tapaamalla ihmisiä yhteisen kiinostavan asian äärellä
4. Lempipuusi?
Tunnen velvollisuudekseni vasta; haapa
5. Lempikuukautesi?
Huhtikuun ja toukokuun yhdistelmä
6. Mikä kotihomma on mukavinta mielestäsi?
Ruuanlaitto, vaikkakaan sitä ei pitäisi laskea koska pyykinpesut ja siivoamiset ovat kotiTÖITÄ, ruuanlaitto
on ennemminkin mukavaa tekemistä
7. Mitä rikkaruohoa kasvaa pihallasi eniten?
Helppo. Vuohenputkea. Tarvitseeko joku? Meiltä saa. Toivon, että bussilinnen hortoilijoita helsingistä tulisi
nyppimään sitä viherpestoihinsa ja tuoresalaatteihinsa.
8. Mitä sipulikasvia suunnittelet istuttavasi ensi syksynä?
Oikea vastaus on tietysti "kaikkea!" Pihallahan mikään ei riitä eikä ole tarpeeksi. Voi sitä iloa sitten kun
yrittäämuistella, että mitä tuli minnekin istutettua ja kevään tullessa, sen sitten vain näkee.
9. Lempirunoilijasi?
En taas osaa nimetä yhtä, enkä ylitse muiden mutta pitämiäni ovat esimerkiksi: Kai Nieminen, Aulikki
Oksanen, Anja Erämaa
10. Minkä historianhenkilön/kirjansankarin nahkoissa haluaisit viettää yhden vuorokauden?
Paha. Tätä pitäisi miettiä hetkisen mutta..olisihan se hienoa olla vaikka Martin Luther King pitämässä "I have a
dream" puhetta.
11. Lempilintusi? Kun kurjet lähtevät syksyllä ja saapuvat keväällä, on se merkkinä ajan kulusta. Että me kaikki elämme tässä samalla palolla, samaa aikaa "ja taas on tullut aika".


Toivottavasti nyt meni oikein, ja toivottavasti jaksoitte lukea.4 kommenttia:

 1. Oli ihan hauska alukeaa noita tunnustuksia oikein tuplana. Minulle selvisi vasta äsken blogimaailman ansiosta, että vuohenputkea voi syödä. Kokeilin heti tätä:
  http://kokkailuakotona.blogspot.com/2011/05/vuohenputkipiirakka-vuohenjuustolla.html

  ja voi että on hyväääääää!

  VastaaPoista
 2. No tulihan tässä vähän tekstiä :D Ja mä myös bongasin tuon vuohenputken syöntikelpoisuuden viime keväänä, koska joudun edelleenkin kierrättämään kaikki kasvit netin tunnistuspalstan kautta ja sitten etsimään loput tiedot googlen avulla ;D
  Mutta - ja tässä tulee vielä yksi tunnistus - kun on joutunut torjumaan vuohenputkea vimmalla ja omiksi tarpeiksi, niin jostain syystä ei tee enää mieli syödä sitä..vaikka taisin luvata kokeilevani sitä tänä vuonna. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos näistä 22 vastauksesta! Onhan ruuanlaitto myös kotityötä - tosin ehkä luovempaa kuin vaikka silittäminen.
  Vuohenputki on tämän seudun peruskasvi. Luulen, että jos siitä haluaisi päästä lopullisesti eroon olisi kaikki nämä maat vaihdettava. Ja meillä on kyllä ehdottomasti liian suuri piha siihen. Jotenkin on vaan juttuun tultava.
  Kurki on aina ollut minunkin lempparini.

  VastaaPoista
 4. Huomaan myös, että alitajuisesti ajattelen, etten mistään kasvista kokonaan haluaisikaan eroon ja tavallaan haluaisin idealistisesti "antaa kaikkien kukkien vaan" :) Mutta kun nuo penkin- ja pihanvaltaajat eivät antaisi itse muiden kukkien kukkia.
  Oletko Irene nähnyt elokuvan "Lost in Translation"?

  VastaaPoista