maanantai 7. toukokuuta 2012

Vuorenkilpi (Bergenia crassifolia) kukassa

Kevättaskuruoho(Thlaspi caerulescens syn. Thlaspi alpestre)
Vuorenkilpi (Bergenia crassifolia)

Keväänmerkkejä on pakko välillä pysähtyä  katsomaan. Vaikka kevät onkin ollut viileähkö muutamia lämpimiä päiviä lukuun ottamatta, näkee oksistojen silmujen kasvamisesta, miten hurjaa vauhtia mennään eteen päin. Koivut alkavat vihertää, syreeneissä, ruusupensaissa ja angervoissakin on jo huomattavast silmut tai lehdykät.
Kevään edistyminen näkyy myös pihalla. Juuri kun sen on saanut siivottua, ilmaantuu kasa. Jos se ei ole risukasa, on se lautakasa - ja jos ei ole lautakasa niin sitten siinä on pöllinpalasia. Ja hyvä, että onkin. Kyllä se talvikin sieltä taas tulee ja lämmönlähteitä kaivataan.

3 kommenttia:

 1. Hauskoja kevään merkkejä, pöllitkin ilman muuta :) Kuusaman lehdykätkin on niin kauniit!

  Kivaa kun löysin tänne sun blogiin, sillä tunnelmat on niin samantyyppisiä. Ekaa kevättä eletään uudessa talossa (tosin 60-luvun) ja pihalla on joka nurkassa jotain uudistettavaa. Ollaan jouduttu aloittamaan puoli pihaa vallanneiden kanukkapuskien raivauksesta. Kohta kai sitä pääsee jo mukavampiin istutushommiin ja laatikkoviljelyihin :)

  VastaaPoista
 2. Olen yhden kesän myös raivannut erästä hylättyä pihaa ja raivauksessa on se hyvä puoli, että näkee kättensä jäljen todella nopeasti ja ehdistyminen on nopeaa. :) Tosin kyllä raskasta. Kyllä se siitä! Muista ottaa kuvia, koska ensi kesänä et enää muistakkaan minkälainen on ollut pihanne alkuperäiskunto. Välillä tuntuu olevan vaikeaa päättää, että missä järjestyksessä asioita tekee kun kaikkialla on piha kesken ja rikkakasvit riehuvat mutta sitten kun tekee vaikka pienen palasen, eikä ota hommaa niin vakavasti, niin puutarhasta töistäkin on paljon iloa. Mukavaa inka kun löysit tänne!

  VastaaPoista
 3. Ohhoh! Nyt kuule avitit kovasti minun suurta pulmaani, tai pientä ja valkoisena kukkivaa - en nimittäin ole tunnistanut kevättaskuruohoa ja täältähän se sitten löytyi blogista :) Kiitoksia. Siellä se menestyy ilmeisen kuivassa vanhassa penkissä erilaisten mehikasvien kanssa, joten toinenkin kuvasi on kovin tutun oloinen. En ole koskaan ennen moista kasvia nähnyt, joten en oikein osannut hakemallakaan hakea.

  Jospa pian pääsen paljastamaan enemmänkin tästä meidän projektista, mutta siihen asti vielä hiljaiseloa sillä rintamalla...

  VastaaPoista