tiistai 8. toukokuuta 2012

Kevät kylvöt suoritettu

Eilen suoritimme viljellyshommia eli laitoimme siemenet ja perunat multaan. Järkevä olisi odottanut vielä muutaman viikon mutta kokeilemme onneamme. Lavaseinusta on aika suojaisessa paikassa ja hallaharsoakin löytyy. Sisällä idättäminenhän meillä meni tänä vuonna täysin plörinäksi. Mikään ei itänyt. Ensi kerralla pitää tuijottaa kuukalenteria hieman tarkemmin.
Perunan lisäksi laitoimme kukkakaalia, erilaisia yrttejä, sipuulia ja salaatteja. Erityisen paljon toivon mangoldin onnistuvan. Yrtit saivat omaan "kehikkoonsa" seurakseen samettikukan siemeniä, jospa se sitten tuoksullaan karkottaisi innoikkaimpia tuholaisia.
Tomaatit vielä puuttuvat. Taimet pitää hankkia ja tilaa jäi vielä muutamalle kesäkurpitsallekin. Vielä kun hieman kiireellä tehtiin, niin myös nimilaput unohtuivat. Seikka jonka löydämme edestämme vielä monta kertaa kesän aikana.3 kommenttia:

 1. Minulla olisi ylimääräisiä tomaatin- ja sellerintaimia. Tuntuu pahalta heittää niitä hukkaan. Haluaisitko kenties? :)

  VastaaPoista
 2. Mangoldi onnistui meillä viime vuonna tosi hyvin (ja helposti). Salaatin viereen kannattaa kuulemma istuttaa kehäkukkaa ja se vinkki toimi myös meillä viime kesänä. :)

  VastaaPoista
 3. Mehiläinen, haluan! :) En edes hoksannut, että voisin täällä huudella, että jos joltakin löytyy ylimääräisiä taimia ja/tai perenneoja jaettavaksi, niin todella mielelläni vastaanotan. Laitatko vaikka sähköpostia niin sovitellaan nouto? :)
  Kuje, kiva kuulla. Meillä viime vuonna meni rucola parempiin suihin, eli juovakirppojen ruuaksi, joten tänä vuonna aion olla erittäin tarkkana ja kaikki mahdolliset luonnonmukaiset torjunta/häätökeinot pitää ottaa käyttöön.

  VastaaPoista