maanantai 30. maaliskuuta 2015

Maa valkoisena jälleen

Jos joku siellä pohjoisempana on jo haikallut näiden meidän etelän ihanien kevätkelien perään, niin voin lohduttaa: ei se ole täälläkään niin ihmeellistä. Märkää, räntä ja harmaata. Krokusta ja tulppaania yrittää puskea märän kinoksen läpi. Yläkuvassa näkyy vielä "tee-se-itse-sekalaisistutukseni" - ja onhan se aika lohduttoman näköistä. Niin se kai kuuluu vielä ollakin. Eiköhän kuukauden päästä tilanne ole jo eri. Pitäisi olla vielä vain tyytyväinen, ettei voi tehdä mitään. Nyt vielä vain odotellaan ennen kuin pääsee nyppimään ja seuraamaan kasvun ihmettä. Luulen muuten, että viime kesänä kävi moka ja sinipiikkiputki pääsi siementämään vähän sinne sun tänne. Nyt sitten keväällä näkee kuinka paljon taimenalkuja on, onko kenties koko kukkamaa vain sinisenään. Mehiläisillä tuskin olisi mitään sitä vastaan.
Saahan tuota lunta muuten vielä sataakin. Hyvä puoli on,  että pölyt putsaantuvat ilmasta ja maa saa vettä. Toivotaan parempaa ilmaa sitten vaikka pääsiäiseksi!


2 kommenttia:

  1. Eihän sen kevään oikeasti vielä kuuluisikaan täällä olla. :)

    VastaaPoista
  2. Ei kuuluisikaan JA se menee muutenkin niin nopesti. Aina tulee hätä, että "ei nyt vielä", kun "yhtäkkiä onkin juhannus" ja pian kesä ohi. :D

    VastaaPoista