sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Vadelma vauhdissa

Vadelmalla on hieman lähtenyt keulimaan. Vielä tovi sitten riitti, että sille antoi tukea melko pitkähköstä bambukepistä, nyt ei sekään enää riitä. Vadelmahan kai yleensä jää noin puolitoistametriseksi mutta voi toki kasvaa parikin metriä korkeaksi,
Tänä vuonna vadelma näyttäisi muutenkin olevan voimissaan. Saa nähdä miten sitten sadon laita. Viimekin vuonna muutama vadelma tuli mutta koska pensasta kasvoi lähinnä puretun "hökötyksen" seinämällä, ei sille oikein tullut tehtyä mitään. Nyt vadelma tuntuu saaneen uutta potkua kasvuunsa.  Olisihan se pihapuuhastelijan toiveiden täyttymys saada vaikka muutama oman pihan vadelma pakkaseen. Onko vadelman hoitoon/kasvatukseen kenelläkään erityisiä vinkkejä?
Farmit.netistä:
Vadelma, kuten muutkin marjakasvit, pystyy käyttämään tehokkaasti maan ravinteita, joten sille riittää fosforissa ja kaliumissa tyydyttävä viljavuusluokka. Vadelman kannalta kalium on fosforia tärkeämpi ravinne, joten siihen on kiinnitettävä huomiota. Kalium vaikuttaa keskeisesti marjan laatuun. Kun kaliumtaso on riittävä niin yleensä sienitautien määrä vähenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti