lauantai 19. marraskuuta 2011

Kauniimmat askelmat kiikarissa

Ei tässä sentään kaikki asiat aivan silmänräpäyksessä tapahdu. Esimerkkinä voin osoittaa rappusiamme, joista vasta yhdestä on poistettu päällä oleva mattoke, ja vasta osa karvaisesta liimamattoseoksesta on saatu raavittua/kaavittua/hiottua irti.
Voi muuten sitä ilon tunnetta kun sai repiä mattokkeen puun päältä pois. 
Nyt sitä sitten on hieman kuumapuhallettu, hiottu, raavittu ja levitetty maalinpoistajaa päälle. Ei mikään kovin näppärähomma. Etenkin kun huomasin, että ns. raapimella ei hieman hennommalla hauiksella saada mitään aikaiseksi.
Visio siitä, tuleeko rappusista puunväriset vai maalatut, ei ole vielä kirkastaunut mutta tämän projektin kanssa on sellainen olo, että saattaa mennä vielä viikko jos toinenkin ennen kuin tarvii sitä asiaa murehtia.

8 kommenttia:

 1. Oletteko jo miettineet, että mitä noille raoille teette?

  Meillä kellarin ja yläkerran rappusissa sama homma edessä ja ainakaan niissä ei taida päästä lautoja irrottaan, jotta sais isoimmat raot (pontti pois urasta ja päivä paistaa läpi) umpeen. Kittiä olen miettinyt!

  Voimia ja pitkää pinnaa :)

  VastaaPoista
 2. Mites joku höylä? Oisko ihan huono kun ottas muutaman millin pois..? Näyttää tosi työläältä.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi; rako on pohdinnassa ja eri vaihtoehtoja mietitään, mm. kiilan tekemistä. Hieman riippuu siitä, että maalataanko vai lakataanko rappuset niin voi sen mukaan miettiä tilkitsemistä.

  Koivurinteen rouva: Työläs on oikein osuva sana kuvaamaan tuota hommaa. Mattokeen reuna on ensimmäisissä askelmissa kiinnitetty noin sadalla pikkunaulalla. :) Todella hyvä, ettei ole mitään tiettyä aikataulua tämän kanssa niin voi vähän käyttää aikaa suunnitteluun ja testaamiseen, ja sen perusteella sitten valita, että millä tekniikalla lähtee koko rappuja työstämään. Muuten tuossa tuossa loppuisi huumori jo alkuaskelmilla..
  Höylä saattaa hyvinkin tulla kyseeseen, puuta näyttäisi kuitenkin olevan melko paksusti.

  VastaaPoista
 4. Teillä on sentään kunnon portaat! Meillä portaat oli askelkorkeudeltaan mitä sattuu ja nukkamaton alta löytyi höyläämättömistä lankuista tehdyt portaat, joten se niistä.... Voimia putsaukseen, työ kannattaa kyllä!!!

  VastaaPoista
 5. Meillä uupuu yläkertaan vielä portaat kokonaan :( eteisen portaat on myös vielä laittamatta. Kaikki aikanaan :) hiljaa hyvää tule - asumista taloprojektin keskellä oppii sietämään.

  VastaaPoista
 6. Tässä tulee hyvin esiin suhteellisuus. Toisilla ei ole portaita laisinkaan tai on mitä sattuu, joten pitää vain ottaa rauhassa, ja ajatella positiivisesti, että ainakin on jotain askarreltavaa. Vaikka ei se askarreltava nyt ihan heti muutenkaan lopu mutta olen todella kiitollinen, että viime viikkoina on tosiaan tullut sellainen humoristinen "kaikki aikanaan" eikä tässä nyt mitään asuntomessukohdetta tehdä - joten on ollut melko helppo olla kotona vallitsevan sekamelskan keskellä, vaikkei se nyt mikään unelmatila olekaan.
  Tsemppiä ja rauhallisen pakertamisen iloa teillekin Paloma ja Jaana :)

  VastaaPoista
 7. Itse en taida vielä pitkään aikaan uskaltautua samaan hommaan. Meilläkin tuollaista karvaliimamattoa on, ja siinä on varmasti kova homma. Muutama muu "kova homma" joutaa edelle. :)

  VastaaPoista
 8. Evakkosiili, voi olla, että saat omasi valmiiksi kuitenkin ennen kuin me täällä :) :) Edelleen on vain yksi porras auki, ja sen kanssa pähkäillään etenemistä - toisaalta - olen huomannut, että välineet kannattaa olla kotona valmiina, sillä tekemisen puhti saattaa iskeä niin yllättäen, ettei siinä sitten minnekään rautakauppaan lähdetä. Ja eiköhän meilläkin esim. muutaman lattian tekeminen olisi tärkeysjärjestyksessä edellä.. Mutta kun niin sopivasti vaan sattui tuo porramatto irvistämään.. :) Raportoin tilanteen edistymisestä.

  VastaaPoista