keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Kerrostalokaupunkilaiset kuokan varressa

Neljäs ämpärillinen menossa...
No niin, nyt ei enää valiteta kaiksesta "mitä pitäis tehdä", vaan tänään on tehty. Kitketty! Tuntikaupalla. Ja kyllä niitä etanoitakin heiteltiin taas ämpärin pohjalle ihan kiitettävää vauhtia.
Mutta hyvänen aika, kyllä sitä riittää. Näin alkuun vuohenputkea nimittäin. Aivan uusi tuttavuus meille mutta onneksi naapurin rouva sattui sivulauseessa huomauttamaan että on "sitten rikkakasvi". Ja kyllähän sen on nähnyt, että sitä on joka puolella, mutta kun ollaan pihan kanssa vielä tutustumisvaiheessa ja kaiken maailman vierasta lehdykkää tunkee muualtakin läpi, niin ei kaikkea vaan voi tietää.
Neljässä tunnissa ei saatu kuin yksi kukkapengerrys putsattua mutta on kyllä hyvä mieli, että "edes se". Vuohenputkin on ilmeisesti niitä hauskoja kasveja, jotka eivät katoa - ikinä. Paitsi, että kun googlasin niin isoäitien neuvojen mukaan lampaat kyllä auttavat. Täksi kesäksi meille ei taida vielä lammas ehtiä...
Kitkemisen iloa...
En ole kummoinenkaan viherpeukalo. Itseasiassa kaukana siitä mutta nyt opetellaan. Hauskempaakin tekemistä olisi ollut kuin kyykkiä selkä vääränä nyppimässä pieneltä alueelta pieniä kasvinpätkiä pois mutta ajattelin, että nyt se on tehtävä, ennen kuin ne puskevat sisään ikkunoista ja ovista.
Homma sujui näin alkutekijöiksi meiltä kaupunkilaisilta oikeinkin hyvin. Rentouttavaksi väliaikaohjelmanksi toinen luki Viherpeukalolehden ja toinen korjasi pyörästään levyjarrut. Sitten taas jatkettiin.
Rikkakasvien kitkemiseen voi muuten jäädä vähän luuppiin. Ensin aloittaa, sitten tulee vimma ja loppujen lopuksi huomaa, että ei pystykään lopettamaan vaikka nälkä jo näköä haittaa. "Tämä vielä ja sitten..." " Ja otan vielä täältä.."
Väliohjelmaksi jarrupalojen vaihto..
Eivät ne kitkemällä lopu mutta kun kiskoin maan sisältä loppumattoman pitkiä juuria, niin ajattelin, että kyllä tälläkin lajikkeella tovi menee ennen kuin taas pääsee täytene loistoonsa. Huomenna jatketaan samoilla hommilla.

ps. seuraava must-hankinta on nämä
tai voihan nämäkin olla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti