lauantai 9. huhtikuuta 2011

Harjulla pölisee ja eristyy

Meillä on meneillään parhaillaan ullakon eristämisen parantaminen. Tai ei meillä ole meneillään mitään, vaan talon myyjillä on. Ostaessamme taloa sovimme muutamista korjattavista seikoista myyjän lukuun ja yläkerran eristyksen parantaminen oli yksi niistä. 
Toinen meistä on viettänyt viikon vähälumisilla alpeilla ja toinen on huolehtinut hoitokoirasta ja käynyt töissä sekä pysynyt poissa työmiesten tieltä. Eli varsinen homma on ollut osaavissa käsissä.
On kyllä kohtuullisen rasittavaa kun ei itse ymmärrä mistään yhtään mitään. Paitsi että eristettä pitää olla tarpeeksi ja oikeissa kohdissa. Ei saa eristää, tai tiivistää, liikaa ja olisi se upeaa jos osaisi ja voisi käyttää vielä mahdollisimman ekologisia materiaaleja. Ei voi itse ehdottaa tai miettiä mitä voisi tai kannattaisi tehdä samaan aikaan, koska ei vaan osaa eikä ymmärrä.

No, ainakin yläkerrassa on pian villaa enemmän kuin koskaan, ja vaikka päättäisimme odottaa varsinaisen ullakkosuunnitelman kanssa, sanotaanko vaikka..ikuisuuteen, niin ainakin ensi talvena pitäisi olla yläkerrassa huomattavasti lämpimämpää. Ajattelimme kyllä alustavasti, että "tehdään yläkerran eristäminen samaan aikaan, kuin muukin yläkerran muokkaaminen, niin ei tarvi tehdä hommia turhaan kahta kertaa" mutta emme ehtineet vielä tähän hätään vielä tekemään ns. isoa pläniä. 
Sitäpaitsi pelkästään rakennusluvan läpi menemiseen menee kuukausi. Ja nyt meillä on myös uusi luukku, miksiköhän tuosta tulee mieleen, että tarvii vain ihan hillittömän kokoisen käen kukkumaan sieltä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti