keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Puunistuttajaa harmittaa

Siinä se on. Ensimmäinen istutettu hedelmäpuumme - ja tyvi versoo. Pitkän tovin kuluttua uskaltauduin ottamaan yhteyttä taimitarhaan ja sielä tullut tuomio oli tyly. "Moikka. Puun juurivesat on aivan muu kuin hedelmäpuusi. Tuolla et tee enää mitään. Hedelmäpuut on vartettu jonkun muun puun juureen."
Nyt harmittaa. Taimitakuu on 45 vuorokautta mutta kuittia ei luonnollisestikaan löydy. Pitäisi aina ottaa kuiteista kännykkäkuvat tai skannata ne. Miten tällaisenkin olisi voinut ennekoida? Olisiko sen kokeneempi huomannut sen taimitarhalla? Ehkä ei, jos tiskin takana olevat ammattilaisetkaan eivät huomaa..

5 kommenttia:

 1. Hei! Kuluttajaviraston sivut neuvovat, että kuittia ei välttämättä tarvita palauttamiseen tai vaihtoon (ks. http://www.kuluttajavirasto.fi/Page/b205e0b6-575f-443e-a1fe-55387c5d8b03.aspx).

  Suora lainaus sivulta: "Jos voidaan kohtuudella ajatella, että virheellinen tuote on ostettu liikkeestä, johon kuluttaja valittaa virheestä, erityistä näyttöä ei tarvita."
  Olen aiemmin löytänyt ohjeen, että tätä lausetta sovelletaan niin, että jos tuote on myyjän valikoimassa ja sinä sanot ostaneesi tuotteen häneltä, myyjän on oletettava sinun puhuvan totta. Eli mikäli pystyt sanomaan milloin olet käynyt taimistolla, heidän tulee korvata tuo puu toisella. Jos haluat vahvistaa myyjää varten sanasi, kaiva tiliotteesta pankkikorttioston päivämäärä. Kyseessä on viallinen tuote, jolloin myyjä on vastuussa myymästään tuotteesta.

  Toivottavasti pääsette sopimukseen versovasta puusta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos hyvästä neuvosta! Onneksi on nämä blogit niin voi katsoa tarkkaan osto- ja istutuspäivän - ja kyllä sekin harmittaa, että on tehnyt melko suuria ostoksia, eikä silti tule palvelluksi hyvin. Tosin kaikkia asiakkaita pitäisi kohdella hyvin - ostavat he sitten kaksi orvokkia tai lavallisien hedelmäpuita. Ja ajattelinkin, että tuo tiliotteen kaivaminen myös auttaisi asiaa.
  Katsotaan miten käy!

  VastaaPoista
 3. Meille taimitarhalta neuvottiin, että pitäisi ostaa omajuurisia puita. Tällöin puun vaurioituminen ei ole lopullinen tuomio, koska uudet juurivesat ovat samaa puuta. Tätäkään ei ihan joka paikassa ole kerrottu eli palvelussa on eroa puutarhureillakin.

  VastaaPoista
 4. Sepä se - pitäisi tietää ostaessaan mitä "riskejä" ottaa mutta kun on vielä aloitteleva viherpeukalo niin ei osaa edes kysyä. On myös taimitarhalla harmittanut, että aika isoja ostoksia on tullut tehtyä mutta kukaan ei ole neuvonut missään tai edes vaivautunut kysymään, että tarvittaisiinko apua tai tiedetäänkö miten minkäkin kanssa pitäisi toimia.

  VastaaPoista
 5. Isoista ketjumaisesti toimivista kukkakaupoista ei välttämättä saa apua kysymälläkään. Parhaat neuvot on tulleet, kun ohikulkiessa olen löytänyt pienemmän taimitarhan ja piipahtanut tutustumaan. Näin kävi juuri tämä hedelmäpuuneuvon kanssa. Sain myös ostamalleni ruusuille hyvät ohjeet. Näytti mistä kohtaa pitää leikata jne.

  VastaaPoista