torstai 25. heinäkuuta 2013

Ihania marjoja

Tajusin vasta tänään, että olen tainnut antaa marjapensaille auttamattoman vähän vettä. Kukille olen kyllä vettä raahannut, myös hedelmäpuille mutta marjapensaat ovat jääneet vähemmälle. Ehkä jotenkin alitajuisesti olen ajatellut niiden olevan "sinnikkäitä maatiaiskasveja".
Mustaherukkapensaita meillä on kaksi vanhaa, ja leikkaamisen tarpeessa olevaa, sekä yksi uudempi. Toinen vanhemmista pensaista, varsinaisen räntsäkkeen näköinen yllätti ja teki paljon isoja mehukkaita marjoja. Tänä vuonna istutetustakin tuli marjoja mutta vielä pienenlaisia.
Muina pensaina meillä on yksi karviainen, siinä marjat ovat vielä raakoja. Karviaiselle seuraa pitävät punaherukka- ja valkoherukkapensas. Valkoherukassa oli niin lempeä ja kuitenkin pirteä maku, että aion kyllä hankkia pihalle vielä toisen samanlaisen pensaan.
Marjoja poimiessani muuten mietin, että miksei kerrostalojen ja rivitalojen pihoille istuteta marjapensaita. Ne ovat helppohoitoisia ja marjat ovat niiin hyviä sekä terveellisiä. Eivätkä kaikki luonnollisesti pidä marjoista tai kaipaa niitä mutta moni varmasti arvostaisi, että pelkän nurmikon tilalla olisi hyötykasveja.
"Hieman" valloillaan kasvava pensas. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti