maanantai 25. heinäkuuta 2011

" Oletkos kaivanut pihalla..?"

Pihalta huudeltiin että "Oletko kaivanut täällä nurmikolla?". En(N.) ollut aivan varma kuulinko oikein ja pyysin vielä toistelemaan. "Niin, että oletko kaivanut suunnilleen metrin syvyistä kuoppaa, ja sitten täyttänyt sen?" kysyi mies. "No enpä kuule ole." vastasin ja nauroin, koska kysymys oli mielestäni hullunkurinen. Selvisi, että "joku" oli vahingoittanut metrin syvyydessä olevaa maajohtoamme, jota pitkin kulki sähköä. Silti kysymys nauratti, koska minkäänlaisia peiteltyjä kaivauksia ei pihallamme ollut, eikä minulla muutenkaan ole tapana harjoitella salakuoppien kaivamista ja täyttämistä.
Jäljitetty vika.
Meiltä meni nimittäin viikonloppuna sähköt. Ensin keittiöstä, missä sijaitsee jääkaappipakastin, ja sitten paukahtelivat muutkin sulakkeet. Kesällähän on niin valoisaa, että voi mennä pitkäänkin ennen kuin tarvitsee valoa tai muuta sähkölaitetta. Meillä se huomattiin kun jääkaapista piti hakea olutta...
 Sulakkeiden vaihto ei auttanut, ja kun olimme jo paukautelleet niitä paketillisen, piti soittaa tutulle sähkömiehelle. Totta kai, lauantaina. En tiedä kumpi on nolompaa, häiritä tuttua vai vierasta viikonloppuna, kumpaakaan ei tee mielellään mutta alkoi olla huoli omasta pakastamisesta ja vaivoilla sinne saaduista mustikoista.
Pelastava sähkömies tuli paikalle ihmettelemään aikaan saatua oikosulkua ja selvittelemään tilannetta. Pelastavan enkelin tapaan, hän myös haki meille pitkän jatkonjohdon, jolla saimme sähköä piharakennuksessa olevaan pakkaseen, sen jälkeen kun  asuinpuoleemme oli saatu sähkö palautettua. Mutta eipä siinä kaikki. Selvisi että vika oli maajohdossa jonka kautta ulkorakennukseen tuli sähköä. No, eihän siinäkään tavallaan vielä mitään mutta ainut suihkumme on siellä ja lämminvesivaraaja toimii sähköllä, eikä kiukaamme yhteydessä ole lämminvesivaraajaa. Itse olisimme varmasti jonkin aikaa sinnitelleetkin mutta kun tänään on saapumassa vierasperhe kylään pitkän matkan päästä, ja kolmen lapsen kanssa sitä varmasti arvostaisi lämmintä vettä. Muutenkin koko homma sai vähän irvistelemään. Pihan aukikaivuu ei juuri ollut suunnitelmissa, ja samalla kun kaivaa yhtä kohtaa, voisi kaivaa muutakin, ja näin jo mielessäni pihani epämääräisesti käännettynä taistelutantereena..
Pelastava TähtiSähköammattilaisemme oli itsekseen miettinyt tätä vesipulmaa, soitti itse meille sunnuntaina ja tuli viettämään kanssamme työntäyteistä pyhäehtoota. Ei siinä voinut kuin kiitollisena ottaa avun vastaan ja olla vain äärinmäisen iloinen että vika näytti löyttyvän ja korjaantuvan. Onni onnettomuudessa, johto petti juuri nyt, eikä esim. talvella tai kun olimme pidemmän aikaa pois. Vielä suurempi onni oli, että vika löytyikin liitoskohdasta todella lähellä rakennusta, joten koko kaivamiselta vältyttiin kokonaan, ja itse työmääräkin taisi pienentyä neljäsosaan. Nyt on taas sähköä, lämmintä vettäkin tulee, ja arvostan todella ihmisiä jotka auttavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti