maanantai 18. heinäkuuta 2011

Ensimmäiset perunat nostettu

Tänään petti hermo niin kuin joulukalenteria avaavalla lapsella, ja oli pakko vetäistä ensimmäiset perunanvarret ylös ja katsoa onko siellä mitään. Olihan siellä! Aika hyvänkin kokoista rozaa mutta sitten vielä niin pieniä mukuloita, että ne olisivat saaneet olla vielä hyvänkin tovin mullan alla. Mutta maistiaiset siitä sai ja vielä vatsansakin täyteen kun lisäsi ostoperunoita mukaan. Myös ruokavieraat kehuivat, vaikkakin ensin kovasti epäilivät pinkkiä väriä. Ei pidä aina olla niin epäluuloinen, joskus erilainen voi olla oikeinkin hyvä.

2 kommenttia:

  1. Meillä "nostettiin" ensimmäinen perunasato eilen - ollaan kasvatettu niitä kaikenlaisissa ämpäreissä ja rikkinäisessä saunapadassa... Yhden ämpärin (plus kaksi perunanvartta) saldolla ei jäänyt nälkä, mutta enemmänkin olisi voinut tulla. :D

    Odotellaan pariviikkoa ja nostetaan loput...jos vaikka tulisi isompia kuin isovarvas. :P

    VastaaPoista
  2. No täälläkin jo toista nostoa odotellessa perunat olivat kasvaneet oikein mukavasti ja maku on oikein pehmeä ja ilahduttava, vaikkakin siinä on varmasti sellainen "oman maan lisä" maistajan suussa. :)
    Rikkinäinen saunanpata ja ämpärit kuullostavat oikein hyviltä perunoiden kasvatusastioilta. Itsellekin tuli mieleen, että "olisi sitä perunaa saanut enemmänkin olla" mutta eipä sitä koko pihaa voi perunapelloksikaan muuttaa, eli hyvä näin.

    VastaaPoista