tiistai 25. maaliskuuta 2014

Ruohosipuli ilmoittautuu


Me pihaihmiset alamme olla tähän aikaan vuodesta hieman kärsimättömiä.  Odotamme kiihkeästi ulkokautta alkavaksi, joten pitää hätähousuilla. Tämä tarkoittaa sitä, että joka päivä on kurkittava nurkkaan jos toiseenkin mahdollisten uusien kasvunihmeiden varalta. Eikä se hukkaan mennyt tänäänkään! Ruohosipuli on tämän kevään edelläkävijöitä ja puskemassa uutta satoa esiin.

 www.yrittarha.fi:
"Ruohosipulia kannattaa käyttää mahdollisimman paljon tuoreena ja lisättynä valmiisiin ruokiin, sillä se sisältää runsaasti C-vitamiinia. Siinä on myös erittäin paljon rautaa ja A-vitamiinin esiastetta karoteenia. Kuivaamista parempi säilöntämenetelmä on pakastaminen."

6 kommenttia:

 1. Siis hä. Teillä puskee jo yrttiä ja meillä on piha vielä ihan kuralla. Tää on niin epäreilua =D

  VastaaPoista
 2. No kuule, ei se kummostakaan täälläkään vielä ole. Tuo ruohosipulilaatikko vain on aivan seinänvieressä. Kyllä kaikkea muuta saa vielä odottaa! :) :)

  VastaaPoista
 3. Ahaa, eli seinän viereen pitäisi laittaa ruohosipuli kasvamaan, jos haluaa aikasta satoa. Meillä on nuo kohopenkitkin vielä ihan jäässä eli tuskin hetkeen vielä mitään kasvia pukkaa. Taimikasvatus on kyllä hyvässä vauhdissa sisätiloissa.

  VastaaPoista
 4. No mulla taas on tänä vuonna jäänyt taimikasvatus täysin! Aivan jälkijunassa tullaan sen kanssa mutta josko tässä vielä ehtisi ja loput sitten suoraan maahan. Nyt on kyllä sellaisia aurinkopäiviä luvassa, että eiköhän ne teidänkin kohopenkit ala sulaa. :)

  VastaaPoista
 5. Ja nyt ruohosipuli puskee uutta satoa täälläkin. Ei me nyt sitten niin kovin jäljessä olla :)

  VastaaPoista
 6. No siinä ei tosiaan kauaa mennyt ja usein käy vielä niin, että osaa katsoakin tarkemmin kuin osaa jo odottaa. Nyt tässä tulee sitten kauhea kilpailu, että kumman sipulipenkki on satoisampi kesän aikana. :D

  VastaaPoista