keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Tätä se on

Kyllä, lämmintä piisaa! Etenkin meillä sisällä. Yläkerrassa. Maailmassa on tasapainon laki. Saattanee olla, että meillä talven kovimmilla pakkasilla ennen pönttöuunin lämmitystä, lämpötila on +15 astetta mutta sitten tasoitukseksi viime päivinä sisälämpötila on noussut + 28 asteeseen. Talvella nukkuu paremmin.
Ikkunat ovat auki ja kai sieltä toisinaan pientä virettä, tai ainakin happea tulee sisään mutta siinä vaiheessa kun olo helpottuu ja makuuhuone tuntuu vähän viileämmältä - kello soi, ja onkin jo aamu. Totta kai voisimme hankkia ilmalämpöpumpun tai muita viilennin härveleitä mutta kumpikaan meistä ei taida olla järin koneinnostunut. Näitä kuumia öitä on kuitenkin niin harvassa ja onhan se jotankin eksoottista seurata kuinka korkeana se yölämpötila voikaan pysyä.
Koiralle olemme ehdottaneet, että nauttisi alakerran viileydestä mutta vanha herra on sitkeästi kiivennyt yläkertaan. Niinpä ennen nukkumaanmenoa olemme viileentäneet häntä kastellulla kylmällä pyyhkeellä. Kohteen ilmeen on voinut tulkita joko tyytyväisyydeksi - tai kohtaloonsa alistuneeksi. Tasainen tuhina on alkanut kuulua hyvinkin nopeasti lattianrajasta.
Mitä teille kuuluu? Nauttivatko kaikki muut lämmöstä ja ehkäpä jo loman odotuksesta?

2 kommenttia:

  1. Joo meillä kans +27 illalla, mutta nykyiset paloturvalliset akkunat saa sepposen selälleen ja niissä on semmonen sisäänrakennettu hyttysverkko, niin aika nopeasti yötkin viilenee sisällä.
    Mutta ei missään nimessä viilennetä koneellisesti! Tuuletinviipperi sit, jos menee yli 30 astetta tai voi kait alakerrassakin nukkua :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä se Maurilyly niin on, että ettei millään sähkövempeleillä aleta oloa helpottaa :D Ja tosiaan, olisihan meilläkin mahdollisuus siirtyä alakertaan tai vaikka kokonaan vaihtaa makuuhuomeen paikka sinne mutta näitä hellepäiviä on Suomessa yleensä niin harvassa, ettei sen vuoksi taida maksaa vaivaa. :)

    VastaaPoista