lauantai 25. toukokuuta 2013

Ilmaista kiveä

Tänään oli tiukka paikka. Pihassa oli auto ja peräkärry, mutta ei kuskia. Perheen erinomainen peräkärryperuttelija oli töissä, ja paikalla oli vain "ei koskaan peräkärryillyt" autoilija. Tilanne oli ikävä sillä paikallinen yritys; Nordkalk oli ilmoittanut, että heiltä saisi hakea i l m a i s e k s i kärryllisen sepeliä.
Nooh, puhelin käteen ja soitto naapuristoon. Naapuruston rouva hieman nikotteli mutta hihkui miehelleen, että lähtevätkö kuskiksi - ja lähtivät.
Paikalla Tytyrin kaivoksessa oli vilskettä. Pienempään sepeliin oli pitkä jono mutta meille kelpasi isompikin kivi - ja kuinka kaunista se onkaan!
Lohjan seutu on ilmeisesti kalkkikiven luvattua maata. Koko peräkärryllinen on kalkkipölyn peitossa mutta kun hieman vedellä huutaisee paljastuu alta kauniiden värien kirjo! 
4 kommenttia:

 1. Jopas nyt, aika hienoa, että sai ilmaiseksi hakea.

  Minäkään en osaa peruuttaa peräkärryllä. Siitä huolimatta olen ajanut välin Imatra - Orivesi eestaas pakettiauto-peräkärry -yhdistelmällä. Pitää vaan vähän suunnitella ajoreitit niin, ettei tule tarvetta peruutella, niin hyvin sujuu. :D

  VastaaPoista
 2. Susanna, parasta mainosta mitä kalkkitehdas saattoi saada. Nyt tuli käytyä ja nähtyä alue ja luulenkin, että sieltä tulee haettua vielä lisääkin kiveä.
  Tänään harjoittelin hieman alamäkeen peruttamista ja eihän se ihan putkeen mennyt.. ;) Mutta olen ottanut tavoitteeksi kehittyä siinä(kin) hommassa.

  VastaaPoista
 3. No voi hitsi kun meiltä on mennyt tuo `tarjous` ohi... :/

  VastaaPoista
 4. Titti, täytyy lähettää sinne asiakaspalautetta, että oli niin hyvä mainostempaus, että heidän kannattaisi uusia se joka vuosi. :)

  VastaaPoista