torstai 13. kesäkuuta 2013

Taas pyöritään

Yksi työn alla oleva ikuisuuskohde..
Taas menee pihalla kaikki pyörimiseksi. "Vähän tuolta ja vähän tuolta." Ilmiö tuttu niille, joilla on liian paljon tehtävää ja liian vähän aikaa. Ja myös meille, joille puutarhassa täsmällinen suunnittelu ei ole tuttua. Kaikki pitäisi ehtiä tehdä ja vähän vielä enemmänkin.
Ympäristön vihreys näyttää aivan heinäkuulta. Lehdet ovat suuria ja sävyt syviä. Meillä täällä etelässä ei taideta pakkasille enää joutua mutta kyllä tämä kesäkuun kuumuus yllätti kasvun kirimisellä.
Etupihan aita, mikä piti maalata viime vuonna, on saatu pestyä. Korjaan, pesetettyä. Naapurin tuttu tekee asiaa työkseen ja monesta aiemmasta "pikku hommasta" oppineena osasimme kysyä palvelua ammattilaisen suorttimana. Toki siitä olisi tullu varmasti "ihan hyvä" myös juuriharjalla hangattuna, mutta kunnon aineilla ja vaikuttavalla painepesurilla suihkutettuna siihen meni huomattavasti vähemmän aikaa - ja hermoja. Nyt pohja on varmasti myös paremmin tehty. Enää tarvitsee maalata..ja suunnitella kasvihuonetta..ja terassia..ja kasvilavojen uutta paikkaa..raperperitkin pitäisi siirtää..ja suunnitella polkuja..ja suojella mansikat..

ps. etanoita ja muurahaisia on tänä vuonna
paljon.
Pienen perkauksen jälkeen jo vähän selkeämpää.

3 kommenttia:

  1. Pitäis leikata tulppaanien, narsissien ja liljojen kukinnot, pitäis karsia villiintyneet kuunliljat, pitäis kitkeä rikkaruohot, pitäis laittaa yrttisiemenet ja taimet multaan, pitäis ostaa kesäkukkia, olis pitänyt leikata kataja ja tuija, pitäis hiota lakka pois terassista ja laittaa uusi suojaus päälle (öljy), pitäis pestä terassi siitepölystä, pitäis korjata aita ja täyttää maata marjapensaiden kohdalta, pitäis vaihtaa uudet kasvit etupihalle, pitäis laittaa haketta pensaille... Ja meidän piha on yksi sadasosa teidän pihasta... Tsemppiä meille kaikille! :D

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa tutulta! Töitä riittää täälläkin, eikä tilannetta yhtään helpota se, että hyttysiä on enemmän kuin koskaan! Toinen minulle ihan uusi ilmiö oli, kun toukokuun lopun helteillä hevosmuurahaiset lähtivät lentoon!!! Se oli jo kuin kauhuleffasta!

    VastaaPoista
  3. jaana, meillä ei ole vielä pahin hyttyskausi iskenyt mutta eivätköhän ne juhannukseksi vielä ehdi! :) sitäkin enemmän tuntuu riittävän etanoita ja tavallisia muurahaisia joka puolella - luonnon kanssa on niin vaikeaa elää käsi kädessä :)

    VastaaPoista