sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Vierastyövoimaa

Meillä kävi kaupunkilaisvieras kylässä. No sehän tiesi sitä, että kaupunkilaiselle pitää keksiä tekemistä. Ei muuta kuin hanskat ja puutarhasakset käteen ja pihalle. Nauratti kun muistui mieleen kuinka samainen vieras talvella joutui kolme kertaa lumitöihin. Onneksi vierastakin nauratti.
Porukalla hommat sujuvat joutuisasti. Kyytiä sai niin aidan vierustan pensas kuin viiniköynnöksen ylikasvaneet sivuoksistokin. Siinä vaiheessa kun sähkösaha kaivettiin esiin, arvelutti hetkisen, että onkohan raivausinnostus - taas kerran - lähdössä hieman käsistä mutta kyse olikin vain sen kuuluisan motivaation ja inspiraation löytymisestä.
Viiniköynnöksen olisi voinut toki leikata aiemminkin mutta toivon, että näillä hurjilla rankkasateilla lehdet ovat hieman suojelleet rypäleterttuja. Nyt kasvustoa on leikattu niin, että tertut saisivat valoa ja ilmaa, eikä köynnöksen kasvuvoimaa menisi liikaa sivuversojen kasvattamiseen. Minkäänlaisesta "T-mallin" leikkaamisesta oli turha uneksia. Nyt leikattiin sillä kuuluisalla mutu-tuntumalla, joka toimi tarpeeksi hyvin viimekin vuonna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti