maanantai 10. syyskuuta 2012

Sepeliä sokkelin viereen

Huom. uutuuttaan hohkaavat kottikärrymme..
Kyllä se vaan paremmalta näyttää. Sokkeli, ja sen viereen kasattu sepeli. Nyt vielä kun saamme reunusnauhaa tuohon nurmikon ja sepelin väliin, niin se saattaa pysyäkin jonkin aikaa siistinä. Jotkut hommat ovat isoja, jotkut pieniä mutta aina kun ne tulevat tehtyä, riittää niistä iloa pitkäksi aikaa, vaikkakin lista on pitkä niiden odottavienkin töiden osalta. Mutta jo nyt on ollut mukava tulla kotiin kun katto on saanut uuden suojan ja sokkelikin näyttää yllättävän hyvältä sepelin vieressä.
Ennen kokonaan sisätiloihin siirtymistä voisi istuttaa vielä muutaman syysipulin kevään varalle ja jos oikein reippaita ollaan, saadaan komposti(joka on täynnä rikkaruohon juuria ja siemeniä) tyhjennettyä ja siirrettyä parempaan paikkaan. Sitten pihahommat alkavat olla siinä tämän syksyn osalta ja katse kiinnittynee sisätiloihin ja niihin  l u k u i s i i n yksityiskohtiin, jotka ovat odottaneet ratkaisuaan jo vuoden verran. Tietänee sitä että paljon tulee taas opittua tänäkin talvena.

5 kommenttia:

 1. Meillä on tapana valmistella tulevia yksityiskohtien korjailuja tuomalla siihen tarvittavat työvälineet esim ruokapöydälle, jolloin ei niitä kukaan siinä jaksa katsella loputtomiin ;)
  Tosin ei toimi ehkä ulkohommissa esim kottikärryt...

  VastaaPoista
 2. Tuo työvalineet esiin, jotta niihin voi sitten viikkokaupalla kompastella on ihan hyvä - ja itse asiassa kyllä se pihallakin toimii kun aina ulos mennessään tai kotiin tullessaan näkee "ai niin..ääh..toikin..pitäisi..mutta kun.." jne. :) Jossain vaiheessa sitä sitten vain tarttuu toimeen ja ihmeitä tapahtuu. Tosin eräskin köynnöshortensia sai odottaa vuoden, että pääsi istutetuksi, ja sillä välin sitä puskaa piiloteltiin pitkin pihaa - mutta löytyihän se paikka sitten. :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuo sepeli ja siisti sokkeli tekee paljon talon ilmeelle! Pitäisi jotain vastaavaa suunnitella myös omiin pihoihin, sitten joskus...

  VastaaPoista
 4. Onko tässä nyt tarkoitus ohjata vettä talon alle / kellariin, kun ensin on sokkelin viereen kaivettu oja ja täytetty vielä hyvin läpäisevällä soralla päälle ?

  VastaaPoista
 5. Ööh..ei siihen mitään ojaa ole kaivettu. On vain sokkelin viereen laitettu soraa päälle estämään kasvillisuuden lisääntymistä. Mutta aiheellinen huomio, jos olisi noin ollut, niin sehän olisi vain - hullua.

  VastaaPoista