keskiviikko 22. elokuuta 2012

Seuraavaksi sokkeli

Kun kerran katosta on ruskeus poistunut, niin pitäähän sitä saada jotain muuta sokkeliinkin. Sitä paitsi sokkeli on kyllä ollut paikoittain sen näköinen, että uusi maalipinta ei tosiaan olisi pahitteeksi. Tänään piti sataa, joten sokkelia ei uskaltanut vielä vetää toiseen kertaan. Toivottavasti ilman kosteusprosentit eivät ihan kokonaan kohoa pilviin vaan kuivempiakin päiviä vielä olisi.
Sokkelin väri tuli valittua samalla metodilla kuin katonkin. Se minkä halvalla sai. Onneksi joku oli kaupassa sävyttänyt väärin ja pönikässä oli 50 prosentin alennus. Eikä se väri kaukana ollut siitä minkä olisi muutenkin valinnut, joten kerrankin tuuria.
Ensin pesu varsiharjalla ja homeenpoistolla, sitten huuhtelu painepesurilla ja eikun hommiin. Iso sivellin oli poikaa tässäkin. Tietysti piti ensin maalata yksi sivu ja sitten vasta lukea ohjeista, että jos pinta on karkeaa voi ensimmäisen kerroksen vetää vedellä ohennetulla maalilla, ja toisen kerroksen sillä itsellään. Kokemattomalla oli nimittäin hieman vaikeuksia hieroa laimentamatonta maalia kunnolla kaikkiin sokkelin reikiin mutta laimennettu levisi sutjakkaasti.

2 kommenttia:

  1. Pieneltä tuntuva asia, mutta muuttaa kyllä talon ilmettä valtavasti! Alemaaleja pitääkin muistaa koluta, aina kun ei ole ihan niin millin päälle se sävy.

    VastaaPoista
  2. Totta! Kyllä se sokkelikin kummasti osuu silmään heti pihalle tullessa. Ja vaikka meilläkään ei olisi ollut pahitteeksi laittaa koko sokkelia uusiksi niin pohdin, että josko se pesulla ja maalilla nyt menisi vielä jonkun aikaa ja sitten vähän myöhemmin voisi tehdä kunnon sokkeliremontin. Kyllähän uusi vaaleampi pinta aina raikastaa ja vähän ehkä taittaa tuota suurinta synkkyyttä mitä tuo talossamme oleva todella tumma ruskea on välillä heijastellut. ;)
    Olen kyllä ehdoton ale-maalien fani tästä lähtien. Jokainen isompi pönikkä tuntuu maksavan satasen, niin kyllä sitä mielellään joustaa hieman väriunelmistaan, jos edullisemminkin saa.

    VastaaPoista