sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Renkaat vaihtoon ja kevät tervetulleeksi

Ei sille mitään mahda, näinä päivinä kirjoitukset pyörivät  sään ympärillä. Kevät on kurkkinut jo pitkään nurkan takaa ja heti kun aurinkoinen päivä valtaa pihan, niin siitähän pitää ottaa kaikki irti. Naapureineen päivineen.
Naapurit nimittäin kruunasivat päivämme sekä kevätkuohuviinillä, että yhteisgrillauksella. Ennen grillausta ahkeroitiin peruspuuhissa. Renkaat vaihtuivat ja kukkapenkeistä tuli siivottua suurimmat roskat. Tosin heti kun sain kukkapenkistä puhdistettua, kuului radiosta säätiedotus, joka lupasi vesi- JA lumisadetta. Niinpä niin. Olin minuutti aikasemmin tuuminut, että varmaan nyt tulee kylmää koska olen "avuliaasti" siivonnut lämmittävät lehtikerrokset sipulien päältä. Aurinkoinen päivä vain oli liian houkutteleva, jotta kukkapenkin olisi voinut jättää rauhaan.
Mutta ulkoilmaihminen vaan nauttii pihalla olemisesta. Saatika kun naapurin puolelta tuli vielä komento, ettei sitten syötäisi mitään, vaan aidan toisella puolella olisi ruokaa meillekin. Eikä voitu kuin ottaa iloisena kutsu vastaan. Ruuat oli grillattu valmiiksi ja meille ei-lihansyöjille haettu vielä omat pihvit. Luxuspalvelu ja todella aurinkoinen aloitus keväälle.
Raperikin jo kurkkii.

4 kommenttia:

 1. Hei! Olen lueskellut tässä pari päivää blogiasi vaikka kuinka pitkälle ja ajattelin ilmoittautua lukijaksi. Mielenkiintoinen projekti teillä ja hyvin minunkin maalle kaipaavan kaupunkilaisen mieleen. Peukkuja myös hyvästä naapurihengestä :)

  VastaaPoista
 2. Hei Piia, lämpimästi tervetuloa ja kiitos kommentistasi! :)
  Juuri eilen mietin sitä kuinka hyvin viihdyin kaupungissa, ja myönnän, että on asioita joita välillä kaipaan mutta kun kevät koittaa ja sitä innostuneena herää luonnon kanssa "talviunestaan", niin tietää valinneensa oikein.
  Hyvät naapurisuhteet tekevät elämästä helpompaa. Voi lainata työkaluja, kysyä neuvoa, pistäytyä kahvilla, tai vaikka näin ottaa vuodenajat vastaan. Meillä vielä katsellaan vähän pihojen ja talojen perään, jos tiedetään, että toiset ovat vaikka reissun päällä. Naapurihenki vaikuttaa myös suoraan asumisviihtyvyyteen. On paljon mukavampaa tulla kotiin tai olla pihalla kun voi iloisesti huikkailla tervehdyksiä ja vaihdella kuulumisia, kuin että tuppisuina ja kyräillen vietettäisiin rinnakkaiseloa.

  VastaaPoista
 3. On teillä mahtavat naapurit!!!
  Ja meillä on lunta vielä vaikka muille jakaa! Valtavat, toista metriä korkeat vallit reunustaa ajotietä, ja muualla pihalla vielä puoli metriä lunta. Huoh! Mutta kevättä mekin odotellaan - ja pian päästään muuttamaan!

  VastaaPoista
 4. Mikä yllätys! Hyväntuulinen blog sinullai. Teille on sattunut sitten upeat naapurit.
  Sinivuokkoa en ole vielä bongannut. Meillä kasvaa niitä vaan tietyssä paikassa metsässä. En ole vielä katsastanut sitä paikka.

  VastaaPoista