lauantai 21. huhtikuuta 2012

Pöytä löysi kotiin


Olemme eläneet tähän asti ilman keittiön pöytää. Tai on meillä ollut väliaikainen "pöytänen" mutta viime aikoina tahtotila "meidän pöytämme" löytämiseksi oli kieltämättä kasvanut. Kaikki väliaikainen on täysin ookoo juuri vähän aikaa, mutta jossakin vaiheessa tilanteeseen on löydettävä ratkaisu.
Ratkaisu löytyi tänään. Paikallisen osta/myy-ryhmän kautta facebookissa. Saamamme pöytä oli jo ehtinyt menemään hetki ennen kuin näin sen mutta uskaltauduin laittamaan ilmoitukseen kommentin, että meillä olisi kyllä antaa toinen pöytä tuoleineen tilalle, jos varaaja kuitenkin haluaisi luopua löydöstään. Ensin ehtinyt oli hakemassa pöytää ja tuoleja nuorelle parille, me taas vanhaa pöytää keittiöömme.
Eilen sain sitten ilahduttavan viestin postilaatikkooni ja heti tänään pakkasimme vaihtopöydän tuoleineen autoon ja hurautimme parinkymmenen kilometrin päähän tekemään vaihtokauppaa. Loppujen lopuksi tässä taisi käydä kummallekin osapuolelle hyvin. Nuoripari sai tilalle hieman isomman, ehkä kestävämmän ja uudemman pöydän - ja me saimme "juuri sellaisen pöydän" mikä tuntuu sopivan meille ja meidän keittiöömme. Vaikka tavara ja omistaminen ei tee onnelliseksi, tulin iloiseksi tästä löydöstä ja sen onnistumisesta. Yleensä en olisi kehdannut puuttua kenenkään tekemiin varauksiin tai kauppoihin mutta nyt uskaltauduin kuitenkin tarjoamaan vaihtoehtoa. Se kannatti ja vastapuolikin tuntui todella ilahtuneelta ja tyytyväiseltä.
Lähtiessämme vaihtaja kertoi vielä pöydän entisen omistajarouvan kertoneen, että he miehensä kanssa pitivät jalkojaan tämän pöydän alla 50 vuotta - kunnes nyt sitten eräänä päivänä hänen miehensä oli nukkunut pois hänen sylissään.. Kuullosti siltä, että pöytä on saanut nähdä yhden pitkän yhteisen elämäntarinan - toivottavasti se tuo mukanaan myös pitkäikäistä jatkuvuutta meidänkin kotiimme.

5 kommenttia:

 1. Kaunis pöytä ja ihana tarina!!

  VastaaPoista
 2. Joo kyllä tuossa kelpaa syödä!

  VastaaPoista
 3. Aaaawwwwwww! Just teidän pöytä!

  VastaaPoista
 4. Olipa ilahduttava tarina, kiitos kun jaoit! :)

  VastaaPoista
 5. Ja heti piti tietysti testata ja syödä lounas uuden pöydän ääressä. Tuntui juhlalliselsta. :)

  VastaaPoista