lauantai 17. maaliskuuta 2012

Välillä myös leivotaan - punajuuresta

Keittiömme on vallannut pienoinen kahvikakku-villitys. Villitykseltä se tuntuu lähinnä siksi, ettei viime vuosina ole tullut hirveästi leivottua ja nyt niitä kakkuja tuntuu syntyvän parikin viikossa. Onneksi on voinut viedä naapureille maistiaisia ja vieraskin kävi kylässä, niin ettei ihan kaikkea tarvitse itse ahmia.
Ns. kuivakakuthan ovat maailman helpoimpia tehdä, eikä niistä mitään kuivia tulee kun esim. lisää joukkoon rahkaa, kermaa, turkkilaista jugurttia, hedelmämehua tai pitää huolta, että ainakin rasvaa on tarpeeksi.
Tänään innostuin tekemään punajuurisuklaakakun. Kaapissa sattui olemaan punajuuria ja hyllyn perukoilla suklaalevy. En ehkä olisi muuten tullut ajatelleeksi yhdistelmää mutta juuri tovi sitten mielestäni punajuurta suositeltiin leivonnaisiin Glorian ruoka & viini lehdessä. Lehti jota olen selaillut mutten koskaan tehnyt siitä mitään. Se tuleekin talouteen kokoonpanomme viiniasiantuntijan nimellä.
Aikaisempiin kakkuihin olen laittanut mausteeksi pitkältikin sitruunan ja appelsiinin kuorista raastetta, erilaisia rahkoja ja mm. piparkakkumaustetta, joka sopii yllättävän hyvin näihin kakkuihin, eikä ole yhtään liian jouluinen, jos ei sitä nyt välttämättä sirottele taikinan joukkoon koko pussia. Mutta tänään kokeilin ensimmäistä kertaa juuresta. Enkä sitä paitsi ole koskaan vesihauteessa mitään suklaavoi-sekoitustakaan tehnyt.
Mutta nyt kun kevään viljelykausi on pian aluillaan, ja jos arvotte mitä kannattaisi viljellä niin aina niin monipuolinen punajuuri kannattaa muistaa myös leipoessa.
Ja googlen avulla löytyy runsaasti punajuurikakun ohjeita.

2 kommenttia:

  1. Oi punajuuri on herkkua! Mutta enpä ollut kuullut käytettävän kuivakakussa. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Pitää vielä lisätä, että punajuuresta tulee vielä kaunis väri leipomukseen ja tosiaan sopii hyvin yhteen suklaan kanssa!! :)

    VastaaPoista