tiistai 3. toukokuuta 2011

Pala palalta

Yläkerran tiivistäminen alkaa olla vähitellen siinä vaiheessa, että eilen kysyttiin mitäs laitetaan seinään ja kattoon. Illalla töistä kotiin tullessa oli kyllä aivokapasitetti taas niin vähissä, että "ihan sama " -vaihtoehto välähti mielessä. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin tuo sama materiaalivaihtoehto on vieläkin mielessä.
Tilanne on kimurantti. Emme olleet ajatelleet vielä yläkerran remontoimista. Tai itseasiassa olimma mutta ns. kunnolla ja kokonaisuutena. Nyt kävi niin, että eristämisen vuoksi piti purkaa ja koota pieni lämpöä vuotava alkovi. Nyt tähän alkoviin pitäisi laittaa pintamateriaali. No, sehän olisi hyvä olla linjassa muun kanssa. Siis sen muun, mistä ei vielä tiedetä mitä se muu on.
Ennen nukahtamista ajattelin, että levyä vaan, senhän voi sitten tapetoida tai laittaa muuta päälle mutta toisaalta tiedän, että kaikesta väliaikaismateriaalista on taipumus tulla pitkäaikaisia, ellei jopa pysyviä, niin siksi olisi hyvä miettiä asiaa hetken. Sitä hetkistä nyt on sitten ruhtinaallinen päivä, joten eiköhän se kuningasidea tässä puristuksessa sitten tule.


Alkovin eristämistä

7 kommenttia:

 1. Paneelia? Vaikka samaa kuin näyttää olevan muuallakin läheisissä tiloissa katossa - asennettuna joko samaan tai eri suuntaan (pitkittäin tai poikittain) olemassaolevaan paneeliin nähden.

  VastaaPoista
 2. Maurilyly, täytyypä kurkata noi puukuitulevytkin, ja tästä prosessista viisastuneena, yritän käyttää kevään sadepäiviä materiaalien opiskelemiseen ja "valmiiksi valitsemiseen". Kun sitten seuraava: " no nää pitäis olla huomenna" tilanne tulee, niin muistikirjasta vaan katsoo, että "ai tänne pikkueteiseen, pieni hetken tilaan nämä listat, tämän lattiamateriaalin, nämä kiinnikkeet tuohon kohtaan ja sähköjen olen ajatellut menevän tuosta ja tuosta - jos se tuntuu hankalalta, niin tehdään se sitten näin tai näin." :)

  Anonyymi: se on jännä miten intuitio toimii, jos/kun mikään muu ei toimi. :) Eikä järki tai osaaminen riitä. - Itseasiassa siitä oli ihan tutkijoidenkin taholta hesarissa juuri kirjoitus, miten jo koulussa intuiitionsa kuuntelemista pitäisi kehittää. Juuri ennen nukahtamista näin hämärästi mielessäni miten "isompi" katto vain jatkuu" tuohon pienempään kattoon, jolloin tila ei ehkä olisi aivan niin pirstaleinen kuin se on. (ja mitä se siis pakostakin tulee olemaan) Joten sillä ajatuksella nyt mennään. (jos mennään...peräkärryjä ja koukkuautoa ei ole, ja ns. siskonpaneeli pitäisi ostaa ja hakeakin jostain, mielellään huomiseksi :)
  Seuraan itsekin jännityksellä tilannetta.

  VastaaPoista
 3. Meillä ratkaistiin katsos vastaavantyyppisen "sisustus" samalla paneelilla kuin viereisen huoneen katto. Jotkut noita kolosia tapetoikin, mutta se taitaa olla melko kinkkistä hommaa ;-).

  VastaaPoista
 4. No katsokaas kun kesti tajuta, että vastaavanlaista paneelia kuin viereisessä huoneessa on, voi yleensäkään ostaa. :D ( ja siis ihan suht helposti)
  Ja 40 kpl siskonpaneelia on tänään haussa, vaikka sahoilla huokaillaan "voi kun olisi kyse isommasta määrästä".. No voi olla, että esim. puolen vuoden päästä tota tarvitaan triplasti tai enemmän mutta eihän me sitä nyt tähän hätään tiedetä. :) Mutta aina kannattaa kysellä ja kertoa, koska tällaiset "niin mekin ollan tehty tyyppiset vinkit" jelppaa myös. :)

  VastaaPoista
 5. Vähän huonot on valikoimat kieltämättä, mutta ainakin Luvia wood Tuusulassa myy kyseistä tavaraa monenlaisella eri käsittelyllä.

  VastaaPoista
 6. Ny kun tuon Luvia woodin tietää, niin voi ajoissa käydä kurkkaamassa sielläkin. :)

  VastaaPoista