maanantai 2. toukokuuta 2011

Ei ahdista yhtään

Vaikka aluksi hieman epäilytti, että mitäköhän kotona vietetystä lomaviikosta tulee, tuli siitä oikein hyvä. Kitkiessäkin. Oikeastaan kenellekään "normaalille" ihmiselle ei voi kertoa, että "oli oikein mukava loma, saatiin kitkettyä vuohenputkea, harvoitua lehtiä, kerättyä kotiloita ja istuttettua orvokit". Aika monen mielestä se kuullostaa..ankealta. Mutta me emme ole monet, eikä meidän tarvitsekaan olla. Ajatus pihasta ja ajatuksen johtaminen vielä toimintaan lähti siitä, että jatkuva sisällä oleminen ahdisti. Nyt oli sitten mahdollisuus viettää keväinen, ja vieläpä erittäin aurinkoinen viikko ulkona - eikä ahdistanut enää yhtään.
Taloudellisesti mitään säästöä ei kylläkään tapahtunut, multa, tarvike yms. ostoksilla olisi loppujen lopuksi ostanut hyvinkin meille kahdelle äkkilähtö-lentoliput mutta sitten kotiin palattua olisi voinut taas kuukahtaa tekemättömien töiden alle ja ihailla vuohenputken, tuon ravintorikkaan villivihanneksen, voittokulkua. 
Ja tosiaan, joku taisi talvella jo vinkatakin, että keväällä pääsee sitten ulkohommiin, eikä sen jälkeen oikein jaksa samalla tavalla välittää sisätilan puutteista. Niitähän voi aina sitten miettiä, joskus syyssateen ropistessa peltikattoon. 

3 kommenttia:

 1. Mä en tiedä miksi ihmiset pitää kummallisena sitä, että viihtyy kotona. Kaikki on aina lähdössä lomalla etelään aurinkoon. Kumma juttu, mutta mä tykkään olla kotona oman perheen kesken. Ainut paikka missä voi rentoutua. Mä olenkin vähän tälläinen puuhaaja ja aina on jotain pientä menossa. Ulkomailla viimeksi vuonna 2004 ja sekin reissu oli Tallinnaan.

  VastaaPoista
 2. Vaikka itse olen ollut, ja olen edelleenkin sellainen, "kaikesta kiinnostunut" ja käyn mielelläni "joka paikassa", on aivan mahtavaa olla rauhassa paikallaan ja tehdä jotakin jossa näkee kättensä jäljen, aika pysähtyy, hengitys tasaantuu ja ehtii myös ajatella.
  Kun käy reissussa, pitää nähdä, kokea ja tehdä, ja "päiviä ei voi tuhlata", koska ne ovat rajallisia - ja sitten pitää vähän aikaa yrittää hengähtää että toipuu lomasta. :D Kummassakin on hyvät puolensa mutta olen iloinen, että tuli repäistyä itsensä kokeilemaan tätäkin vaihtoehtoa, koska eilenkin alkoi itsekseen pihalla naurattaa kun sormet kohmeessa nypin maasta rikkaruohoja enkä oikein olisi malttanut mennä sisään vaikka oli kylmä, nälkä ja väsymys. Toimistotyöläiselle ja pitkänmatkan työmatkalaiselle tekee hyvää kohnata vähän aikaa pihalla ja saada happea, etteivät aivot jää päivän aikana kokonaan ilman. ;)

  VastaaPoista
 3. Joo, kitkemisessä on jotain koukuttavaa. Kyllä minäkin tykkään lomailla, mutta ei minusta ole makoilemaan aurinkorannoilla. Mä tykkään just nimenomaan reissuista. Rinkka selkään ja menoksi oli tyyli ennen perhettä. Nyt se ois auto täyteen ja menoksi. =)

  VastaaPoista