maanantai 13. toukokuuta 2013

Uutta puuta pihaan

Tiedetään. Puutarhan ja pihan muokkaamisessa tärkeintä on hyvä suunnitelma. Olen lukenut sen usesasti ja olen myös samaa mieltä. Silti, tuli tehtyä samoin kuin moni muukin. Taimitarhalle, pari muuta ja pensasta kainaloon - ja eikun istutushommiin. Puolustaudun sillä, ettei meidän pihastemme kuitenkaan ole tarkoitus tulla Edenin esittelypuutarhaa, ja jos tulee tehtyä vääriä valintoja, niin itsehän ne sitten korjaakin. Ei se niin vaarallista ole. Tylsempää, ja turhempaa, on jos ei uskalla tehdä mitään, koska pelkää että kuitenkin tekee väärin.
Pihallamme on ennenstään pari vanhaa omenapuuta. Satoa on tullut niukanlaisesti. Se ei tosin ole haitannut, koska kummallakin naapurilla on tullut sitten satoa senkin edestä ja omenat ovat vaihtaneet aidan yli omistajaa. Marjapensaita on ollut kaksi. Mustaaviinimarjaa on tullut jonkin verran. Pensaat ovat vanhoja ja niitä tässä samalla ollaan sitten pikkuhiljaa nuorennettu. Myös kriikunaa löytyy. Mutta nekin puut ovat jo vanhoja, joten ajatuksena on tuoda pihaan myös vähän nuorempia yksilöitä.
Lähdimme oikeastaan taimitarhalle hakemaan kirsikkapuuta. Mukaan otimme kuitenkin päärynäpuun; "Tohtorin päärynä" lajiketta sekä kirsikkapäärynäpuu. Myös marjapensaita ostimme useamman. Yhden nuoremman mustaherukan, valkoherukan, punaherukan ja karviaisen. Talvella tulee kuitenkin paljon syötyä marjoja ja koska tilaa on, olisihan se hullua olla istuttamatta marjapensaita!  Nyt sitten jännitetään satoa. Ja paikan valintaa. Huomataanko kuitenkin loppukesästä, että pakkoko ne puut oli laittaa keskelle pihaa, vaikka reunoillakin oli tilaa..
Huom! Puutarhakoira varmistamassa oikeaa istutuskohtaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti