tiistai 14. helmikuuta 2012

Vuoden sähkönkulutus

Sain sähköntasauslaskumme ja pyörryin, joten kesti hetki ennen kuin toivuin ja pystyin kirjoittamaan. Keskiverto omakotitalouden sähkönkulutusarvio on n. 6000 kWh  vuodessa ja meillä se oli 10000kWh. Kahden hengen taloudessa, eikä lämmitetä sähköllä. Ei astianpesukonetta, ei laajoja lattialämmityksiä yms.
Kumma miten sähkö alkoi kiinnostaa. Lukemat päivittäin ylös, ja päätin tehdä sitä joka vaikka pari kuukautta niin näen mitkä asiat sähkönkulutukseen vaikuttavat. Meillä on siis mittari myös ns. ulkosaunavarasto-rakennuksessamme, niin erityisesti senkin kulutus kiinnostaa. Mutta huh, ihanan kallista.

3 kommenttia:

 1. Anteeksi kuinka?????? Tuohan on ihan ihmeellistä, teillähän on puu- ja öljylämmitys. Onkos siellä ulkosaunassa sitten sähkölämmitys? Meillä menee kolmisentuhatta kilovattituntia vuodessa.

  VastaaPoista
 2. Olin ajatellut, että "huonoimmassa tapauksessa" meillä saattaisi mennä 6000kWh. Ollaan aika paljon pois kotoa kun päivät venyvät pitkiksi.
  Mutta. Nyt ollaan sitten kynä ja ruutuvihko kädessä joka päivä. Ensimmäisenä sammui kylmäeteisen sähköpatteri jossa on sähköpatteri, ja siinä on ollut peruslämpö n. neljänä kuukautena vuodesta. Varastoulkorakennuksessa on myöt muutama patteri peruslämmöllä, ehkä nelisen kuukautta mutta tuntuu silti aivan käsittämättömältä,että sähköä kululuisi niihinkään yhtä paljon kuin toisilta kokonaisen talon normaalilämmitykseen. Nyt vain pitää seurata tilannetta päivittäin ja viikottain. nimm. sähköshokissa

  VastaaPoista
 3. Meillä meni ekana vuotena 14 000 kWh, sähkölämmitteisessä rintamamiestalossa, jossa on ilmalämpöpumppu ja paljon käytössä oleva puuhella. Viime talvi tosin oli poikkeuksellisen kova.

  VastaaPoista