lauantai 4. helmikuuta 2012

Pakkasta ja jääpuikkoja

Jaahans, kyllä sitä pakkasta pitelee täällä meilläkin, minkäs teet. Pakkanen ja kylmyys nyt ei sinänsä haittaa, koska villasukkia saa jalkaan ja huovankin harteille, jos siltä tuntuu. Silti täytyy aina ajatus uhrata  putkille tai öljykattilalle, joka viime vuonna näihin aikoihin aiheutti omaa päänvaivaa mutta tänä vuonna hommat näyttäisi sujuvan suhteellisen sutjakkaasti.
Viime kevään aikanahan meille laitettiin lisäeristettä ullakolle ja ulkoseinien väliin. Olisi pitänyt mitata lämpötila viime talvena yläkerran vessasta, sillä tänä vuonna se on eristeen kanssa on + 16 astetta, niin laittaa vain miettimään, että mitäköhän se on viime talvena..
Katolta roikkuvat jääpuikot myös pohdituttavat. Ajattelin että eristyksen jälkeen niitä ei enää olisi mutta samaan malliin niitä tuntuu roikkuvan kuin viimekin talvena.

6 kommenttia:

 1. Saako udella paljonko teillä menee suunnilleen öljyä talvessa? Me havahduttiin amatöörimäisesti öljyn loppumiseen jouluaaton aattona ja tilattiin 1000 litraa. Nyt näyttää siltä, että toinen satsi pitää tilata vielä ennen kevättä. Tylsää ja kallista, mutta ei auta itku. Ennen ensi talvea olisi suunnitelmissa pönttöuuni ja puuhella, pakko varmaan lisäeristääkin (saakelin jääpuikot). Ja ulko-ovet kun vaihtaisi ei päivä paistaisi enää oven läpi sisään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Jaana, no niinhän meillekin kävi viime talvena, että aivan viime tingassa tilattiin lisää öljyä, silloin kun jonot olivat pisimpiä ja öljy oli kalleimmillaan. :) Eikä sekään yhtään helpottanut kun öljypoltin temppuili ja lämmitettiin pari viikkoa suoralla sähköllä kun ei huomattu, että öljypoltin ei ole päällä ja varalämmitys toimii sähköllä.
   Alakerran avotakan tilalle pitäisi keksiä jokin järkevämpi ratkaisu ja myös kaikkien ikkunoiden ja ovien eristeiden tarkistus on listalla..Samalla listalla on tosin paljon muutakin. :) Veikkaisin, että meillä vuosikulutus menee n. 2000 litraan. Tuolla rintamamiestalo.fi palstalla löydät myös paljon muiden kulutuksia ja talon kokoja.
   http://www.rintamamiestalo.fi/viewtopic.php?f=7&t=6696
   Mutta totta, jostain syystä sitä puuta haalii maailmalta paljon mielummin kuin öljyä.

   Poista
 2. Jospa nuo puikot ovat peräisin alkutalvelta kun lunta tuli kovasti ja oli nollakeliä tai yksi aste pakkasta. Kyllähän lähes joka rintsikka ainakin harjansa sulattaa, ei kai se mitään haittaa jos ei katto vuoda.

  VastaaPoista
 3. Saatat hyvin Anonyymi olla oikeassa, enkä varmaan muuten noita jääpuikkoja niin tuijottelisikaan, ellei niistä olisi niin paljon kuullut viime talvena. Viime talviset sulat läikät ainakin puuttuvat katolta, joten ehkä tilanne on ainakin suurimmalta osaltaan korjautunut. nimm. todellinen kattoasiantuntija :)

  VastaaPoista
 4. Lämpimällä katolla saa myös lumikuorman helposti alas käsin koskematta!

  VastaaPoista
 5. Hei

  Kyllä nuo jääpuikot on aina merkki siitä, että lämpöä karkaa. Eristettä kannattaa lisätä.

  Meillä lisättiin sisäpuolelle, ja jääpuikot hävisivät.

  VastaaPoista