lauantai 17. syyskuuta 2011

Sisäsuihku lähenee

Blogissa on ollut hiljaisempaa vaikka hyvinkin merkittävä asia on työn alla - nimittäin tuo kylpyhuone! Tai siis jos ollaan aivan tarkkoja, ei se meillä työn alla ole. Me olemme vain seuranneet vierestä kun lattiaa on tasoitettu, putkia on vedetty, ja kaapeleita liimattu. Ikkunan hankkimisen ja seinän levytyksen jälkeen aletaankin olla siinä vaiheessa, että lattia ja seinät alkavat kaivata lopullisia päällysmateriaalejaan.
No, työvuorojen ja aikataulujen vuoksi ei ole viime aikoina liiemmilti ehtinyt/päässyt rautakauppaakerrokselle. Tänään osui ensimmäinen yhteinen vapaa lauantai pitkään aikaan, joten eikun elämää hauskemmalle kaakelinhakukierrokselle. Nyt alkaa olla jo viimeiset hetket löytää ne. Kyllähän ne kalusteet sitten ehtii myöhemminkin..mutta kaakeloijalla alkaa olla kiire muihinkin töihin, joten kello tikittää. Kiersimmekin kiitettävästi Starkin, Veikkolan laattakeskuksen sekä Bauhaussin. Siinä välissä vielä vilkaisimme varmuuden vuoksi Ikean kylppärikalustetarjonnan. Huuh, en tiedä miten muut ihmiset tämän tekevät mutta jos minä tekisin toisen kerran, niin vannon että käyttäisin sisustussuunnittelijaa. Omalla vapaa-ajalla on hintansa, ja jos ei täysin tiedä mitä on tekemässä, aika menee vain päämärttömään pähkäilyyn, valintojen vaikeuden pyörittämiseen ja lukuisien eri vaihtoehtojen hyödyttömään vertailuun. Sillä laattojajan on. Eri väreissä, muodoissa, materiaaleissa, hinnoissa ja niitä voi yhdistää mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Myös päin honkia, mikä tuli havaittua niillä lukemattomilla kerroilla kuin etsimme asuntoa pitkin pääkaupunkiseutua.
No. Pystyimme karsimaan vaihtoehdot muutamiin. Heh..mikään ei ole niin varma kuin epävarma. Laattojen sijaan tulimme kuitenkin kotiin pelkkien esitteiden kanssa. "Jos kuitenkin vielä mitataan kotona ja lasketaan vielä kerran..." Onneksi Bauhaussin vieressä oli Plantagen. Hämääviä nuo "Kolme kympillä" tarjoukset. Pakkohan niitä on sitten suosia. Mutta on kukista ollut kevään ja kesän aikana niin paljon iloa, että niihin kannattaa satsata syksylläkin. Samalla tuli hankittua myös kevään sipulit. Jos nyt vielä hyvän sään aikana saisi itsestään nipistettyä sen verran, että saisi ne vielä maahan ns. hyvän sään aikana.
Naapuri antoi liput Habitareen. Pakkohan sinne on sitten mennä. Jos ei muuten niin, sekottamaan loppukin osa päästä. Itseasiassa kiinnostavin osuus ei suinkaan ole millään laatta- tai lattiamateriaali-osastolla vaan Art Helsinki. Niin. Ehkä kaakeleiden sijaan kylpyhuoneeseemme tuleekin taulu.

4 kommenttia:

  1. Jotenkin jo näin, että vietämme monta tuntia Habitaressa kaakeleita etsien mutta aika kuluukin tauluhallissa, josta on huomattavasti helpompi löytää "se oikea" kuin klinkkerilaattojen keskeltä... Mutta ei tullut taulua, ja saattaa olla että ajatus kylpyhuoneen kaakeleista hieman selkeytyi, joten toivoa on ilmassa. :)

    VastaaPoista
  2. Me käytettiin kaakeleiden valintaan Pukkilan ilmaista ja tehokasta suunnittelupalvelua. Suosittelen!

    VastaaPoista
  3. Hei Sippu, hyvä muistutus ja ajoitus! :) Tänään suuntaamassa Pukkilalle, ja itseasiassa vasta nyt huomasin, että heillä on pihamyyntejäkin..

    VastaaPoista