keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Onko vaalea haalea? Vai pitäisikö hankkia väriä elämään?

Kävin viime viikolla tuttavalla kylässä ja ihastelin hänen kauniin voimakasta tapettiaan. Tapetissa kukki aniliinen punaiset kukat, siinä oli jotain minun silmääni myös itämaisen ikuista ja kehuin miten uskoin sen kestävän aikaa ja katselua.
Miksi sitten kaikki meille haetut tapettimallit ovat vaaleita - ja kerta kaikkisen haaleita. Eikö sitä väriä voisi täräyttää tehosteseinään tai toiseenkin? Värit ovat mahtavia, ne tuottavat iloa Suomessa niin kesällä kuin talvellakin ja kun kuvio on mieleinen, se jaksaa ilahduttaa vuodesta toiseen.
Onko sitten oman maun kehittymättömyyttä? Ei tunnista sitä mieleistä kuviotaan vai ottaako sitä valinnat liian vakavasti - saahan ne sitten tapetoitua uudestaan myöhemmin, jos siltä tuntuu. Jos ei kokeile, niin ei myöskään tiedä.
Toisaalta taas vaaleat ja harmaat sävyt ovat kauniita ja rauhoittavia. Tauluilla saa nopeasti seinälle katseltavaa ja jos seinä itsessään on todella värikäs ja kuviollinen, ei taas ripustettu kuva erotu siitä.
Tapettimestari yritti työntää kuonoaan joka rullaan -
 josko niihin olisi piilotettu herkkuja juuri hänelle. *huokaus*


4 kommenttia:

 1. Tapetti näyttää hyvältä. Olen käynyt täällä silloin tällöin kiva huomata että kirjoitat.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! Mukavaa kun olet käynyt täällä ja vielä mukavampaa, ettet kokonaan poistunut vaikka täällä olikin pitkä tauko. Jostain syystä näppäimistöltä ei tullut mitään ulos mutta nyt on kuin olisi itsekin kotiin palannut kun on taas vähitellen päässyt naputtelun alkuun.

  VastaaPoista
 3. Suloinen tuo teidän tapettimestari!

  Itsekin ihastelin lehdissä ja kaupoissa näyttäviä värikkäitä tapetteja, mutta piiiiitkän etsinnän jälkeen päädyin kuitenkin myös vaaleaan tapettiin ja yhteen tehosteseinään. Tosin vaaleahko kulta/hopeakuvioinen sekin, hih! :) Tavaroilla ja tauluilla olen sitten koittanut tuoda vähän väriä. Toisaalta niitä on kyllä helpompi vaihtaa värimieltymyksien mukaan kuin tapettia. :)

  VastaaPoista
 4. Tapettimestari kiittää kehuista!
  Meillä myös riittää kaikenlaisia tauluja, joten ei tarvitse edes miettiä, että "sitten jos joskus haluaa väriä tai jotain katseltavaa niin voi hankkia" vaan voi jo valmiiksi vain miettiä, että mitkä siirtäisi makkariin. Toisaalta on myös ihanaa, että on vähän tyhjää seinää, jonne voi vaikka ajan kanssa hankkia taulun tai muun silmää miellyttävän katseltavan. Kun on hirveän värikäs ja kuviollinen tapetti, niin siihen helpommin (ehkä) taulut hukkuvat ja itse tapetissa riittää enemmän katseltavaa. Tosin tuokin meidän huone on niin pieni, että vahvalla tapetilla siitä saattaisi tulla jo vähän koppimainen :) Tehosteseinä on valkoista lautaa :D

  VastaaPoista