sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Kirja - keittokirja on vielä in

Kaikki on nykyään netissä mutta onpa ilo huomata, että kirjoitakin on vielä hyötyä ja iloa. Tällä kertaa se oli "Mestarit keittiössä" -keittokirja. Kirja oli meillä vuosia pölyttymässä varastossa, kunnes löysimme sen, ja nyt siitä sitten on saatu apua jo useampaankin tilanteeseen.
Tänään mestarit ratkaisivat ongelman; "mitä tehdä sitruunojen kanssa?" Kirja tarjosi vaihtoehdon tehdä suolasitruunoja. Siis suolassa säilyttyjä sitruunoita. E
ipä olisi tullut mieleen.
Avataan sitruunat, laitetaan rakeista merisuolaa sisään, purkitetaan ja viikolla lisätään joukkoon vielä sitruunamehua. Jännittävää!
Kun sitruunat ovat suolattuja ja valmiita, niin niitä voidaan käyttää kaikessa ruuanlaitossa missä muutenkin käytettäisiin sitruunaa. Ohje on marokkolaista perää. Ruoka.fi kertoo aiheesta seuraavaa:
Suolaan säilötyt sitruunat, l´hamd mrakad, antavat voimakkaan kirpeän ja suolaisen makuvivahteen moniin marokkolaisiin ruokiin. Tyypillisesti suolasitruunaa käytetään erilaisten tagineruokien ja salaattien maustamiseen. Meillä sitruunoita myydään ainakin etnisissä kaupoissa ja kauppahalleissa.


Tässä ensimmäisessä vaiheessa laitettiin siis suolaa sitruunoiden sisään ja purkkiin myös mukaan kanelia ja paahdettuja fenkolin siemeniä. Parin päivän päästä lisätään joukkoon sitruunoista puristettua sitruunamehua ja sitruunan palasia. Säilytetään kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti