Sain naapurini äidiltä pari kesäkurpitsaa vaihtarina kun hän sai tulla meiltä poimimaan mustaviinimarjapensaan lehtiä. Hyvä vaihtokauppa. Kesäkurpitsat olivat suuria ja mietinkin mitä niistä voisi tehdä. Ehdotus tulikin samana iltana kun työkaverini, joka on myös intohimoinen puutarhuri, laittoi tämän ohjeen tulemaan. Viipaleet ovat parhaillaan uunissa - kerron sitten oliko hyvää. Uskallan laittaa ohjeen tänne jo etukäteen, koska työkaverini kokkaukset ovat aina olleet huippuluokkaa.
Kesäkurpitsakeitto
2 uunipellillistä reilun sentin paksuisia kesäkurpitsan siivuja jotka sivelty oliiviöljyllä. Sirottele meri- tai vuorisuolaa päälle.
Paahda uunissa 180 asteessa noin 20+ minuuttia kunnes kullanruskeita.
Kattilan pohjalle reilusti oliiviölyä- kun se alkaa olla kuumaa, sirottele 3 pieneksi hakattua valkosipulin kynttä ja lisää hieman meri- tai vuorisuolaa. Ruskista valkosipulia kevyesti.
Lisää pari kourallista silputtua ruohosipulia ja ruskistuneet kesäkurpitsat kattilaan. Lisäksi kasvis- kana- tai lihaliemikuutio ja noin 7-8 dl vettä.
Soseuta sauvasekottimella ja lisää tölkki kookosmaitoa.
Keittolautaselle keiton pintaan sirottele tuoretta korianteria ja parmesaaniraastetta.
Tätä pitää kokeilla, on niin simppeli ohje!
VastaaPoistaSuosittelen! Tuli hyvää - ja mietin, tekikö juuri tuo paahtaminen keitosta niin maukkaan. Kesäkurpitsahan on helposti hieman vetinen ja mauton. Viikolla aion kokeilla myös versiota mihin lisään paahdettua porkkanaa, koska niitä riittää, ja ei tosiaan tarvitse tuota kookosmaitoa "arkiversioon". :)
VastaaPoista