sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Kukkasipulit multaan!

Syksyn sateiden keskellä jäi pari pussia kukkasipuleita istuttamatta. Harmitti kun keväällä niiden kasvua olisi ollut mukava seurata.
Mutta eipä hätää. Voihan sitä istutushommia tehdä joulun ja uuden vuoden välissäkin. Hanskat käteen ja sipulit multaan. Siinä ei kauaa kestänyt. Toivottavasti ehtivät nyt juurtua ennen kuin pakkaset alkavat.
Samalla tuli katseltua muutenkin ympärille. Köynnöshortensiasta pukkasi jo uutta vihreää alkua, pensaat ja puut ovat silmuilla ja kevätesikkoa pukkaa maasta. Voi kasviystävät hyvät, koittakaa nyt malttaa ja levätä niin jaksatte sitten keväällä kukoistaa.
Kyllä minäkin kaipaan valkeaa lumipeitettä mutta en voi silti olla ilahtumatta siitä ajatuksesta, että jokainen lumeton päivä on päivä ilman lumitöitä. Olen kuitenkin aivan varma, että vielä sitä lunta saadaan reippaasti yli oman tarpeen, ja todennäköisesti jo silloin kun mieli on jo seuraavassa vuodenajassa.

2 kommenttia:

  1. Eriskummallinen vuoden loppu ja samalla tavalla jatkuu toistaiseksi. Pihatöitä voisi tehdä, jos olisin Vaahteramäessä paikan päällä. Voisi kaivaakin vaikka Kiinaan asti.

    Onnea uudelle vuodelle, toivottavasti keväällä sipulit nousevat kukkimaan :)

    VastaaPoista
  2. Paljon onnea myös Vaahteramäkeen! Huomasin juuri, että kun sipuleita tuli tökittyä maahan vähän vauhdilla, niin ei tullut merkittyä mitä meni minnekin, joten keväällä on sitten jännitettävää, että mitä mistäkin putkahtaa. Täksi päiväksi odotettiin jo lunta mutta eipä sitä vieläkään tullut. :)

    VastaaPoista