sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Syksyn liljat

Liljat kukkivat yleensä heinä-elokuussa. No meillä ne kukkivat tänä vuonna syyskuussa, koska istuttaminen jäi alkukesään. Luulin jo, etteivät ne ehdi avautumaan ollenkaan mutta lämpimien päivien ansiosta saamme nyt nauttia liljaloistosta.
Olen muutaman kerran hymyillyt kun vahva, ei-syksymäinen- liljojen tuoksu on tuulen mukana kantautunut nenääni. Niin vahva se on, ettei tulisi mieleenikään ottaa niitä sisään ja leikkokukiksi maljakkoon. Sinänsä harmi, koska kauniita ovat mutta tuoksu on kyllä vahva.
Liljapenkkiin oli tullut myös kuoppa. Aluksi se näytti aivan myyrän työltä mutta yleensähän ne eivät pidä liljojen sipuleista ja istutuskuoppaa suojaa melko vahva kangaskin, tosin en tiedä estääkö se myyrää kaivautumasta penkkiin. Mitään selitystä ei löytynyt kuopalle, eikä kuopasta myöskään löytynyt mitään, joten arvoitukseksi jää. Taloudesta löytyy myös koira, jolle ei tuottaisi vaikeuksia pikku kuopan kaivaminen mutta niin siisti reunainen se oli, etten oikein usko terrierin kärsivällisyyden riittävän moiseen hienosteluun.

Tietoa Liljoista mm täältä

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana syvä väri liljoissasi! Kiva, että ehtivät vielä kukkaan :) Liljan tuoksu on munkin nenään liian voimakas ja miten se onkin vähän sellainen mummomainen?

    VastaaPoista
  2. Liljan tuoksu on t o d e l l a voimakas, näitä yksilöitä ei olisi ainakaan voinut sisään tuoda. Ehkä ennen on käytetty voimakkaasti tuoksuvaa liljaa hajuvesissä ja ne ovat voineet olla myös suorastaan pökerryttäviä? :)

    VastaaPoista