lauantai 14. syyskuuta 2013

Ensimmäinen tuli

Nämä päivät pitäisi merkitä muistiin. "Milloin sytytettiin ensimmäinen tuli pönttöön?" tai "Milloin suljettiin väliovet?"
Syksy on ollut lämmin. Se on ollut myös melko kuivahko, koska ei ole ollut erityistä tarvetta sytyttää vielä pönttöuuneja. Tänään sitten laitoimme tulen alakerran pönttöuuniin. Pikemminkin minun toiveestani ja "syksyn juhlistamiseksi" kuin varsinaisesta "pakosta". Tänä vuonna muistimme ottaa myös "kevätviirin" alas, joten voimme sitten taas maalis-huhtikuussa juhlistaa kevään tuloa laittamalla ne seinälle.
 Puuvaraston korkkaaminen tietää myös sitä, että "nyt se alkaa, eikä loppua näy." Sitähän se talvi on. Joka päivä lämmittämistä. Uunien lämmittäminen on myös arkista. Tasaista, hosua ei pidä. Muuten ei tuli syty. Palkaksi saa tasaisen, kotoisan lämmön. Ja murusia ympäri lattiaa.

3 kommenttia:

  1. Kyllä on pitänyt jo pienet tulet uuneissa käyttää, kosteutta poistamaan ja hieman lämpöäkin tuomaan. Puulämmitys on kyllä sitä parasta lämpöä. Ja tunnelmakin tulee mukana;) Mukavaa syyskuuta.

    VastaaPoista
  2. Aamulla on mukava tulla alakertaan kun uunista hohkaa vielä hieman pehmeää lämpöä ja kyllähän puulla lämmittämisessä on tosiaan se oma tunnelmansa. Keittiön puuhellassa ei vielä ole ollut tulta mutta jos ilmat viilenevät tätä vauhtia niin en ihmettelisi vaikka tällä viikolla sytyttäisimme tulen jo siihenkin. Mukavaa syyskuuta myös itsellesi! :)

    VastaaPoista
  3. Meilläkin on polteltu jo joka uunia :)

    VastaaPoista