keskiviikko 28. elokuuta 2013

Satoa, pihaa ja varastoa

Tavoitteena ensi kevät.
Syksyn sato näyttää kohtuulliselta. Kriikunoita on tullut kiitettävästi ja nyt alkaa olla jo kiire poimia kun alkavat tipahdella maahan. Omenoitakin tuli mukavasti mutta viinirypäleiden kanssa joutuu vielä jännittämään, että ehtivätkö punastua syksyksi, vai eivät. Viime viikon ansiosta on jo väriä alkanut hieman tulla mutta kyllä syksyn viileyskin on alkanut hiipiä aamuihin ja iltoihin. Jännitän myös myöhään multaan ehtineiden liljojen kanssa. Kasvua on tapahtunut mutta nuput eivät vain avaudu.
Piha-askartelu jatkuu. Hitaasti mutta epävarmasti. Pienetkin askeleet ilahduttavat, koska silloinkin jo näkee, että "jotain tapahtuu". Pohjustamme varaston sivustaan kierrätystiilillä ja -puulaatoilla. Josko ensi kesänä saisimme taas paremman toiminnallisuuden sille puolelle ja lavakasvatuksen kukoistamaan.
Huom yläkulman innokas osallistuja
Myös varaston tyhjennys jatkuu. Tavara kerrallaan. Eilen sain vihdoin laitettua maailmalle erään suosikeistani, rottinkisen pallotuolin. Se oli jo odottanut 1,5 vuotta päällystämistä, ja koska sitä päivää ei näyttänyt tulevan, päätin kierrättää sen parempaan kotiin. Myynti-ilmoituksen laitettuani sainkin parissa minuutissa yhteydenoton ja pariskunta oli vartissa pihaportilla. Todellista salamakauppaa, sanoisin. Eikä minusta(N.) koskaan kyllä mitään kauppiasta tulisi. Koska pariskunta oli tosi mukava, tykkäsi koirasta JA odottivat vauvaa -niin päätin antaa tuolista vauva-alennuksen. Jäi sitten kaikille hyvä mieli ja toivoohan sitä itsekin mukavia yllätyksiä omalle kohdalleen.

2 kommenttia:

  1. Mulle tuli eka rypälesato: 7 nuppineulanpään kokoista rypälettä!!! Mutta siitä se alkaa (jos selviää talvesta)!

    Hauska korituoli :)

    VastaaPoista
  2. Ensi syksynä tulee sitten enemmän ja jos vaikka hieman havuilla suojaisi niin mahtaisiko siitä saada rypäle tarvittavan talviturkin itselleen. :)

    VastaaPoista