maanantai 16. heinäkuuta 2012

Maalaushommia sadesäällä

Herra Harrastelijat Harjulla alkoi tänään kesäloma, joten mikäs sen rattoisampaa kuin hioa ja maalata ikkunanpuitteita. Se on kumma juttu miten asioilla on omat hetkensä. Nyt tuli sitten hirveän synkkien eteisen ikkunapuitteiden vuoro.
Useamman kerran on tullut huokailtua niiden tummuutta mutta vasta tänään oli maalauspäivä. No, jos olisi ollut poutaa, niin pihallakin olisi ollut paljon keskeneräistä puuhaa, joten aina kai pitää myös kelin ja inspiraation kohdata.
Tumma pinta ei niin vain vaalenekaan. Maalia tarvitaan useampi kerros. Ensimmäinen kerros näytti siltä kuin joku olisi oksentanut ikkunanpokan päälle mutta ei pidä pienestä hätkähtää. Nyt kehyksen vaaletessa, alkaa keltainen seinä näyttämään ehkä hivenen liian vaalealta. Samalla herää kysymys, olisiko valkoinen pitänytkin sävyttää hieman harmaaseen(olisi) mutta kun lattia on vasta maalattu kerran, ja tulee tummenemaan vielä asteen verran, niin ei voi vielä tietää miltä kokonaisuus tulee näyttämään..Liian monta liikkuvaa osaa.

Ikkunat ovat vanhat jouletuplat, joten tulee olemaan mielenkiintoista avata ja maalata ne sisäpuolelta. Yksi ikkuna on vielä halki, joten olettaisin että joudumme myös lasiliikkeen puheille. Mutta pihalla kukat saavat vettä itsekseen ja sisälläkin taas yksi pieni homma edistyy, joten on tässäkin kelissä puolensa.

jk. parasta/pahinta tässä on, että nyt pitää pestä ikkunatkin, samalla kun ovat auki ja eteinen muutenkin tyhjennetty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti