maanantai 9. heinäkuuta 2012

Lisää kukkivia


Viikko pois kotoa ja pihalla ehtii tapahtumaan vaikka mitä. Ensimmäisenä sitä huomaa kiertävänsä pihaa ja tarkistavansa, mikä on puhjennut kukkaan, ja josko joku toinen vielä jaksaa kukkia. Huomasin heti, että palavarakkaus oli tuplautunut kasvupaikassaan viime vuodesta. Ei sitä vieläkään mitään puskaa ole mutta väritykseltään se erottuu vihrästä niin hienosti, että toivon sen vain lisääntyvän.
Myös tähän asti pelkästään risukkoiselta näyttävä mysteeripuumme kukkii. Äärinmäisen kauniisti. Melkeinpä hävettää, että kevätinnostuksessamme siitä oli lähdössä leikkuuseen useampikin oksa, melkein koko puu, ja nyt siinä on todella kauniit kukat. Vielä pitää tunnistaa puu.


Ja mikä parasta. Tänään käytiin taas kaatopaikalla. En olisi koskaan arvannut kuinka onnelliseksi ihminen voi tulla kaatopaikalla käymisestä. Voi sitä iloa kun näkee kuitista, että 280 kiloa turhaa roskaa on siirtynyt kotinurkista paremmille sijoituspaikoille. Siitä ilosta jo vähän maksaakin. 

5 kommenttia:

 1. Ihanaa kukkaloistoa! Mun villi veikkaus teidän puusta on joku jasmike, mutta yhtään ei ole varmaa tietoa tämä ;)

  VastaaPoista
 2. Itseasiassa luulenpa, että tuo villi veikkauksesi voi osua lähelle tietoa, koska itsekin päädyin tänään samaan johtopäätökseen, enkä tajunnut miksen ollut aikaisemmin hoksannut. Ehkä siksi, että viime vuodesta vain hämärästi muistin että "tässäkin kukki jotain valkoista" ja ajattelin sen olevan jonkin hedelmäpuun. Kukat ovat hieman ruusumaisen näköisiä, veikkaan yhtä villisti pihajasmiketta mutta selvittelen asiaa vielä tarkemmin. ;)

  VastaaPoista
 3. Minä sanoisin myös että kyseessä on jasmike. Mielestäni tosi ihana, melkein kuin ruusu ja upea kukkaloisto ja tuoksu :)

  VastaaPoista
 4. Marianne, totta. Mitä enemmän sitä katsoo, niin sitä varmemmaksi sitä tulee - ja kävin myös tuoksuttelemassa. :) Yhtä kaunis on tuoksu kuin kukka itsekin.

  VastaaPoista
 5. ps. tuota meidän pihan lajikirjoa kuvastanee myös se, että tuossa oikealla ylhäällä kuvassa lijan ja ruusun kanssa on - kaura. :)

  VastaaPoista