keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Vettä, sähköä ja ovi

Kovinpa arki pyörii kotona pienissa ympyröissä. Edelleen siis kylpyhuoneen ympärillä - etenkin kun vihdoinkin saatiin suihku ja se sekoittaja hankittua. Vaikka ensin suunnittelimme sellaista "vanhan näköistä" ja tassuammeeseen sopivaa mallia, niin päätti kohtalo toisin. Satuimme törmäämään Habitare-messuilla vanhaan luokkakaveriini, vuodelta--ööh..siitähän on jo parikymmentä vuotta...- ja kuulumisten vaihdon yhteydessä, hän onnistui vakuuttamaan meidät Oras Eternan erinomaisuudesta.
Eipä silti, olin jo Eternan huomannut jo aiemminkin, jopa katsonut sen tuotetiedot mainoksen perusteella mutta niinkin pieni seikka kuin, vihreä palava valo, vaikutti kiinnostuksen hiipumiseen. Kuka haluaa katsoa kylpyhuoneessaan vihreää valoa, pitkään? No valon saa pois, ja sillä on oma merkityksensä. Toinen oli myös hinta, verrattuna ns. "tavallisiin suihkuihin" mutta niin kuin kaikessa muussakin, usein säästäminen maksaa. Tässä tapauksessa se on veden säästämistä. Valitsimme siis Eternan ja suihkuksi Naturan, jospa ne sitten yhdessä vaikuttaisivat merkittävästi vedenkulutukseemme.
Luovuimme myös vanhan ajan ammekraanasta sen vuoksi, että suihkua piti ajatella kokonaisuutena. Vaikka nyt kylpyhuoneeseen tulee amme, en yhtään ihmettelisi vaikka parin vuoden päästä haluaisimmekin vaihtaa tavalliseen suihkuun. Nyt amme on siirrettävä tassuamme, ja suihku sijoitetaan niin, että myöhemmin siihen saa vaikka suihkuverhon tms. niin ammeesta seisontasuihkuun siirtyminen ei liene liian hankalaa(kuuluisat viimeiset sanat).
Nyt meillä on siis piipahdellut putkimies muutamina iltoina ja tänään työn pitäisi taas hieman edistyä. Myös sähkömies kävi tekemässä taikojaan ja on tulossa tekemään viimeiset viritykset tällä viikolla, joten olo on kaiken kaikkiaan toiveikas. Täytyykin tunnustaa, että melkein enemän kuin joulua, odotan, että kylpyhuoneeseen vihdoin tulee sähköä, vettä ja ovi jonka saa suljettua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti