keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Lunta, tasa-arvoa ja muut kotityöt

Aina välillä tasa-arvosta keskustellaan niin työpaikoilla kuin kotonakin. Tähän liittyen pohdin, että meillä ei kyllä töitä ole jaettu tasa-arvoisesti sukupuolien välillä. Valitettavasti mies joutuu tekemään lumityöt ja nainen luistaa jollakin keinolla. Tosin, sillä väliin voi valmistaa ruuan tai vaikka tehdä muita sisätöitä mutta lumityöt useinmiten jäävät aina toiselle. Samoin muuten puiden hakkuun kanssa.
Kummastakaan ei ole tullut meillä sanomista,  mutta tässä vain ääneen ajattelen, kuinkakohan "tasa-arvoisesti" työt suomalaisissa kodeissa jaetaan. Meillä usein tekee se, kumpi ehtii, osaa, huomaa tai viitsii - välillä taas tartutaan toimeen yhdessä, kun kumpikaan ei muuten saa itsestään irti. Pihallakin voidaan työtalkoot käynnistää samaan aikaan, vaikka kumpikin hommailisi omia hommiaan pihan eri puolilla. Mutta lumi- ja puutyöt ovat kyllä jääneet vain toisen osapuolen hoidettavaksi.


Lumen iloa!

2 kommenttia:

  1. Justiinsa pari päivää sitten mietin, että onkohan Suomessa enää ollenkaan pareja, joilla ne "miesten ja naisten työt" on jaettu sukupuoliperusteisesti.

    VastaaPoista
  2. No sitä mä kanssa mietin, ja varmaan on mutta ei ehkä vain omassa lähipiirissä tai sitten aihe ei ole vain osunut keskustelunaiheeksi. Hyvä vain, että hommat hoituu niin kuin jokaisessa kodissa itse katsotaan parhaaksi - olen vain kokenut vähän huonoa omaatuntoa kun mies joutuu aina tekemään lumityöt..niin ehkä siksi pohdiskelin aihetta kokonaisuutena. :)

    VastaaPoista