sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Keittiöstä saunaan

Sillä välin kun keittiösuunnitelma edistyy hitaasti mutta epävarmasti, päätettiin hioa vähän saunaa. Vieraita oli tulossa ja lauteet näyttivät siltä, että kaipaisivat hieman hiomakonetta. Samoin seinät.
Meillä on siitä hassu sauna, että samassa huoneessa on sekä puu-, että sähkökiuas ja itse suihku. Sähkökiuasta emme ole paljoakaan enää käyttäneet. Aluksi se tuntui kätevältä, jos kello oli paljon tai tarvitsi ajastaa sauna mutta loppujen lopuksi puukiuas lämpenee aivan yhtä kätevästi - ja lämpö on aivan erilaista. Jo kiukaan ääni on erilainen, ilman puun ritinää ja ratinaa tunnelmasta puuttuu osansa.
Suihku voisi olla erillisessä suihkuhuoneessa mutta epäilen, että nykyinen systeemi säästää myös vettä. Yleensä suihkuvaiheessa on jo niin kuuma, että haluaa vain pikaisesti käydä suihkussa ja siirtyä sen jälkeen pukuhuoneeseen viilentymään ja haukkaamaan happea.
Sen verran kiire homman kanssa tuli, että ei ehditty vielä laittamaan kuin kerros harmaata saunasuojaa seiniin. Väri saattaa olla virhe mutta kunnolla sen näkee vasta kun toinen kerros on levitetty. Ehkäpä olisi voinut pysyä puunvärisessäkin mutta tulipa kokeiltua. 

2 kommenttia:

  1. Voihan se harmaa olla kivakin saunan seinässä! Ettei aina ole puunväristä tai mustaa.

    VastaaPoista
  2. No kun "kaikilla on musta" :) niin ajattelin, että josko harmaa voisi olla mukava. Katsotaan mitä toinen kerros vielä tekee!

    VastaaPoista