tiistai 29. maaliskuuta 2016

Ja jatkuu ja jatkuu...

Jos jotain saisi kaikille remonttia tekeville antaa, niin se olisi apu. Jos jotain ei oikein osaa tehdä, tai ole aivan varma mikä siinä on järkevintä, niin silloin konkreettinen apu  ja neuvot ovat stsemppiäkin arvokkaampia. "Kyllähän sitä sitten tekee, kun tietää mitä." Omat tiedot ja taidot ovat sen verran vajavaiset, että muutaman kerran joutui turvautumaan ihan puhelimeenkin ja kilauttamaan kaverille mutta ehkäpä ne asiat siitä selvisivät.  Onneksi mekin saimme taas apua suurelta ikäluokalta, muuten olisi saattanut mennä pari lattia levyä vähän uusiksi.
Katto saatiin siis maalattua ja lattia on melkein levytetty, muutamaa soiroa vajaa. Sitten levytetäänkin seinät ja olisi hyvä tietää mitä pinnoiksi tulee. "Varmaan maalia ja tapettia - tai ehkä vain tapettia ja sisustuspaneelia. Ja lattiaan korkki - tai parketti. Katsotaan.
Herra Nelijalkaisella on ollut vähän vaikeaa, kun totuttu järjestys muuttuu ja epätavallinen touhu valtaa talon. Remonttihuoneeseen tuleminen on pitänyt kieltää useampaankin otteeseen mutta se kuulo tuntuu aika nopeasti katoavan. Eilen piti tulla heittelemään tennispalloa työkalujen, sahanpurun ja  lastulevyjen keskelle.  Sen sijaan osallistuminen näihin sisustusvalintoihin oli laimeampaa.

lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pääsiäispuuhastelu jatkuu

"Koolaukset vai ei? Vaihdetaanko katto? Jätetäänkö pinkopahvit alle? Entä pitääkö laudoitus poistaa lattiasta alta? Entä sähköt, vedetään ylä- vai alakautta."
Nyt ollaan siinä vaiheessa, että toisesta yläkerran huoneesta on saatu vanhat lattia ja seinämateriaalit poistettua ja katto on maalattu kerran. Kattoa maalatessa tuli taas mieleen, että mikseiköhän tätäkin voinut tehdä aikoja sitten.
Pihalla odottavat kipsilevyt ja vaneri. Hirvittää niiden yläkertaan raahaaminen. Portaiden yläpään oviaukko näyttää kapealta.

perjantai 25. maaliskuuta 2016

Kevät tuo remontit

Kevät ja pääsiäinen taitaa olla sitä meille sopivaa remontointiaikaa. Niin sopivaa, kuin aika koskaan on remontille. "Minne tavarat, mikä ensin, mitä tarvitaan, mitä tuon kohdan kanssa, entä mitä tehdään tuolle?" Kysymyksiä enemmän kuin vastauksia. Tehdään vain ja mietitään sitten. Jos ei tehdä, niin ei saada ikinä tehtyä. Yläkerran remontti on odottanut..kröhöm..neljä vuotta.
Aika aikaansa kutakin, niin kuin kuvasta näkyy. On täällä ennenkin rempattu ja tapetoitu. Ainakin vuonna 1953.